Tânărul care a spulberat șase copii cu mașina, trimis în judecată. Ce viteză și alcoolemie avea

0
Publicat:

Claudiu Nițariu (19 ani), tânărul care s-a urcat băut și fără a avea permis auto la volan și a spulberat șase copii (una dintre victime a decedat) pe o trecere de pietoni din Petroșani, a fost trimis în judecată.

Accidentul rutier din Petroșani. Foto: gddhd.ro
Accidentul rutier din Petroșani. Foto: gddhd.ro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a finalizat ancheta în cazul tragediei petrecute în decembrie 2022, pe o trecere de pietoni din Petroșani, și l-a trimis în judecată pe Claudiu Nițariu, tânărul care a produs accidentul rutier, soldat cu decesul unui copil de 11 ani și rănirea altor cinci adolescenți.

Judecat pentru omor

Claudiu Nițariu este acuzat de omor, tentativă de omor calificat, conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

„La data de 21 decembrie 2022, în jurul orelor 21:58, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, mai exact 1,55 grame la mie alcool pur în sânge – prima probă la ora 23:30, respectiv 1,40 grame la mie, alcool pur în sânge – a doua probă la ora 00:30, a condus autoturismul marca VW Passat, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, și prin nerespectarea mai multor reguli de circulație, dar și prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecințe letale asupra sa și a altor participanți la trafic, a surprins și accidentat pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu de la Avion pe persoanele vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M. și P.C.A., determinând în acest fel decesul acesteia din urmă, la data de 22 decembrie 2022, dar și vătămarea corporală a celorlalte persoane vătămate, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Șoferul circula cu o viteză amețitoare

Expertiza tehnică judiciară a mașinii conduse de Claudiu Nițariu a arătat viteza amețitoare cu care acesta circula și faptul că autoturismul avea defecțiuni care nu permiteau să fie folosit pe drumurile publice.

Viteza de deplasare a autoturismului condus de Claudiu Nițariu în momentul premergător producerii accidentului a fost de 135-137 km/h. Viteza autoturismului VW Passat la momentul producerii impactului a fost de aproximativ 115-116 km/h”, arată raportul de expertiză tehnică auto judiciară.

Dacă ar fi circulat cu viteza legală (50 km/h), tânărul ar fi putut evita prin frânare producerea accidentului.

„Autoturismul VW Passat, având defecțiuni la sistemul de direcție, nu îndeplinea condițiile legale pentru a putea circula pe drumurile publice”, a stabilit expertiza.

Șase copii, loviți pe trecerea de pietoni

Tragedia din Petroșani s-a petrecut în seara de 21 decembrie 2022, în jurul orei 22, pe o trecere de pietoni din cartierul Aeroport. Atunci, șase copii, cu vârste între 11 și 14 ani, au fost loviți de mașina condusă de Claudiu Nițariu, care apoi a părăsit locul accidentului.

Victimele au primit primul-ajutor și au fost transportate la spital, trei dintre ele având răni grave. Unul dintre copii, în stare gravă, a decedat la spital.

Claudiu Nițariu a fost prins la scurt timp și a fost arestat preventiv. El va fi judecat la Tribunalul Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite