Şpagă de aproape 10.000 de euro cerută de un inspector fiscal din Hunedoara: Hannelore Burcuş a fost arestată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a hunedorencei Hannelore Burcuş Săvulescu, inspector fiscal în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Această este acuzată de luare de mită.

Hannelore Burcuş Săvulescu, inspector fiscal în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, a fost reţinută de procurorii anti-corupţie, pentru luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:  începând cu data de 23 noiembrie 2015, o societate comercială din judeţul Alba a făcut obiectul unei inspecţii fiscale din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu, din echipa de control făcând parte şi Hannelore Burcuş Săvulescu.

În 15 martie 2016, hunedoreanca s-a deplasat singură la sediul societăţii respective, unde, în contextul unor discuţii privind concluziile provizorii ale controlului şi deficienţele constatate, i-a explicat omului de afaceri că, prin calcule, poate scădea cuantumul obligaţiilor fiscale de la 761.000 lei la 338.000 lei dacă primeşte 10 la sută din diferenţa astfel calculată. În concret, inspectorul fiscal a pretins suma de 42.300 lei, plătibilă în două tranşe: una pe loc, cealaltă la încheierea procesului-verbal de control.

„În cursul zilei de 15 martie 2016, inculpata Burcuş Săvulescu Hannelore Andrea a primit de la denunţător suma de 20.000 lei, urmând ca diferenţa să-i fie înmânată ulterior. La data de 29 martie 2016, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatei Burcuş Săvulescu Hannelore Andrea fiind găsită suma de 10.000 lei”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Tribunalul Alba a admis cererea de arestare formulată pe numele inculpatei.


Vă recomandăm şi:

O fetiţă de şase ani a fost găsită înecată într-un canal. Copila se află între viaţă şi moarte, în timp ce părinţii ei erau în stare avansată de ebrietate

O copilă de şase ani a ajuns în stare critică la spital, după ce s-ar fi prăbuşit într-un canal de drenaj din zona lacului de acumulare de la marginea Haţegului. A fost scoasă din apă de un trecător şi transportată la spital, de unde va fi adusă cu un elicopter la clinica din Târgu Mureş.

Anchetă penală în şcoala din Vaţa, unde părinţii îi acuză pe dascăli de maltratarea copiilor în „camera de tortură”

Părinţii unui elev de 12 ani, din Vaţa de Sus, susţin că fiul lor a fost bătut în repetate rânduri de dascăli, în incinta şcolii la care acesta învaţă. O anchetă penală are loc la unitatea de învăţământ, iar vizaţi sunt directoarea şcolii, fiul acesteia şi secretarul instituţiei.

Adolescentul care a violat şi a ucis în chinuri o femeie, în centrul Devei, a mai comis o tâlhărie la o lună de la eliberare

Daniel Sîngurelu (16 ani), unul dintre cei trei adolescenţi condamnaţi pentru violarea şi uciderea unei femei fără adăpost, cimă petrecută în luna august a anului trecut în centrul Devei, a fost arestat preventiv din nou, la o lună de la punerea sa în libertate. Tânărul a fost arestat pentru o tâlhărie, în ziua în care era aşteptat la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se judeca primul termen al apelului, în dosarul în care a fost condamnat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite