Șoseaua din Hunedoara care i-a uimit pe șoferi. „Au crescut copacii prin asfalt” VIDEO

0
Publicat:

Șoferii care au circulat pe un drum județean din Hunedoara aflat în șantier au avut parte de o priveliște neobișnuită: mai mulți copaci au fost „asfaltați” pentru un timp.

Mai multe drumuri județene din Hunedoara, aflate pe malul drept al râului Mureș, zonă numită și Culoarul Mureș Nord, se află în șantier din anul 2021 și vor fi modernizate de Consiliul Județean Hunedoara, cu fonduri europene.

Asfaltul a fost decupat în jurul copacilor. Foto: Consiliul Județean Hunedoara
Asfaltul a fost decupat în jurul copacilor. Foto: Consiliul Județean Hunedoara

Constructorii, reclamați că au „îngropat” copacii

Miercuri, pe Drumul Județean 761, în zona târgului auto din satul Bălata, șoferii care au avut parte de o priveliște neobișnuită.

Așa arăta miercuri drumul județean. Foto: Daniel Guță
Așa arăta miercuri drumul județean. Foto: Daniel Guță

Constructorii au lățit șoseaua pentru amenajarea unui sector de parcare pe o porțiune de circa 500 de metri și au „îngropat” în asfalt rădăcinile mai multor nuci. Unii localnici s-au arătat revoltați de modul în care a fost turnat asfaltul.

„E prima dată când văd o asfaltare lângă copaci, în halul acesta. Nu le va mai ajunge apa la rădăcinile acoperite de asfalt”, a sesizat o localnică.

„De vină este copacul, că le-a ieșit în drum”, a glumit o altă hunedoreancă.

„În ultimul timp, din cauza averselor excesive, au crescut copacii și prin asfalt”, a glumit un alt localnic.

Arborii nu vor fi tăiați

„Nucul este o specie protejată. Probabil nu au obținut aprobarea să fie tăiați și au dat drumul la lucrare”, crede un alt hunedorean.

Asfaltul turnat peste rădăcinile copacilor a fost îndepărtat în scurt timp, susține Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

„În acea zonă vor fi amenajate parcări, dar copacii nu vor fi tăiați. Astfel, după ce a fost turnat asfaltul, se vede și în imagini, a fost marcat locul unde acesta trebuie decupat, lucru care a fost făcut”, a precizat Costel Avram.

Drumuri modernizate Hunedoara: 70 de kilometri

Aproape 70 de kilometri de şosele de pe valea Mureşului au intrat în şantier în vara anului trecut şi vor fi reabilitate, printr-o investiţie finanţată de Uniunea Europeană estimată la aproape 120 de milioane de lei.

În cadrul proiectului vor fi modernizate cinci drumuri judeţene; DJ 706 A: Ilia – Sârbi – Brănişca – Păuliş Lunca – Băiţa – Ormindea – Vălişoara – DN 76 (km 0+000 – 19+700);  DJ 761: Şoimus – Bârsău – Certeju de Sus – Săcărâmb – Geoagiu Băi (km 0+000 – 6+050); DJ 107 A: Limita judeţ Alba – Homorod – Geoagiu – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău (km 29+925 – 64+445); DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balşa – Almaşu Mic de Munte – limită judeţ Alba (km. 0+000 – 8+800); DJ 705 H: DJ 705 (KM 8+800) – Geoagiu Băi (0+000- 2+655).

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite