Sentinţă pentru tânărul acuzat că a jefuit Castelul Corvinilor, de unde a furat peste 175.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor. FOTO: Daiel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul Corvinilor. FOTO: Daiel Guţă. ADEVĂRUL.

Magistraţii decid soarta tânărului trimis în judecată pentru furtul a peste 175.000 de lei din Castelul Corvinilor, din care nu au mai fost recuperaţi decât 1.800 de lei.

Judecătoria Hunedoara a stabilit pentru data de 21 decembrie pronunţarea sentinţei în dosarul în care Gavriel Gal (30 de ani), a fost trimis în judecată pentru furt calificat.

UPDATE: Dosarul a fost repus pe rol, iar cercetarea judecătorească a fost reluată, au decis, joi, magistraţii.

Tânărul a fost aciuzat că în noaptea de 1 spre 2 mai 2017, a pătruns în incinta Castelului Corvinilor unde, „folosindu-se de o bucată de material pentru a nu lăsa urme, a forţat geamul mobil al casei de bilete, situată imediat în partea dreaptă a uşii principale de acces în castel, în tunelul ce face legătura spre curtea interioară a castelului, care s-a spart, apoi a introdus mâna şi a deschis sistemul de închidere funcţional tip yală al uşii şi a pătruns în interior de unde a sustras cutia din carton în care se afla suma de 175.531 lei, proveniţi din vânzarea biletelor în perioada 28 aprilie 2017 – 2 mai 2017 şi a părăsit locul faptei”, arată anchetatorii în dosar.

Procurorii au stabilit că tânărul s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul după ce a sărit de pe metereze. În aceeaşi noapte a fost preluat de o ambulanţă, din zona Castelului Corvinilor, şi transportat la spital. Ulterior a fost operat, având dublă fractură la gleznă. La momentul preluării sale de către ambulanţă, avea asupra lui circa 1.800 de lei. Nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii, afirmând la spital că a fost victima unei încăierări şi nu a căderii de la înălţime. Pe lângă furtul a peste 175.000 de lei din vistieria Castelului Corvinilor, este acuzat de o nouă infracţiune. „Procurorul a disjuns cauza sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită, constând in aceea că inculpatul a dat suma de 4.000 lei medicului în vederea operaţiei la picior, prin intermediul asistentei”, arătau anchetatorii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Primul ambasador al SUA care a vizitat Hunedoara în comunism: americanul plimbat prin castel şi combinat a rămas uimit de sporul populaţiei

În martie 1972, la un deceniu după ce primise vizita liderului URSS Nikita Hruşciov, oraşul Hunedoara a fost gazdă, pentru o zi, a ambasadorului american Leonard Carpenter Meeker (1916 – 2014). Autorităţile locale s-au mobilizat pentru a-i face vizita cât mai plăcută.

Castelul Corvinilor va fi reabilitat cu cinci milioane de euro. Contractul a fost semnat de Ministerul Dezvoltării

Aproape cinci milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea Castelului Corvinilor. Contractul privind reabilitarea realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană a fost semnat de minister.

Spargere la Castelul Corvinilor: hoţii au furat încasările după cel mai aglomerat sfârşit de săptămână

Castelul Corvinilor a fost jefuit: persoane necunoscute au furat circa 170.000 de lei, banii proveniţi din încasarea taxelor de intrare, din mini-vacanţa de 1 Mai.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite