Rezultate alegeri europarlamentare 2014. Cum au votat hunedorenii: PSD a defilat în oraşele sărace din Valea Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidele de stânga sunt preferate de localnicii oraşelor Văii Jiului. FOTO: Daniel Guţă
Partidele de stânga sunt preferate de localnicii oraşelor Văii Jiului. FOTO: Daniel Guţă

Oraşele sărace ale Văii Jiului au rămas un fief al Partidului Social Democrat, dovadă că la alegerile pentru Parlamentul European candidaţii propuşi de Alianţa PSD – PC – UNPR au obţinut în zona minieră cele mai multe voturi. În trei oraşe hunedorene numărul alegătorilor alianţei a depăşit 50 de procente.

Potrivit situaţiei prezentate de partidele care au realizat numărătoarea paralelă a voturilor la alegerile pentru Parlamentul European, Alianţa PSD-PC-UNPR a obţinut cele mai multe voturi în fiecare dintre oraşele hunedorene.

Locurile doi şi trei la alegerile europarlamentare din 25 mai au fost ocupate, după caz, de candidaţii PNL, PDL şi PP-DD sau de Mircea Diaconu.

Mai puţin de o treime dintre alegătorii hunedoreni, din mediul urban, s-au prezentat la vot.

În municipiul Petroşani, condus de primarul Tiberiu Iacob Ridzi (PDL), 43,51 la sută dintre cei aproximativ 9.500 de votanţi au ales PSD-PC-UNPR, Mircea Diaconu a obţinut 14,29 la sută din voturi iar PNL aproximativ 7 la sută.

În Vulcan, Alianţa PSD-PC-UNPR a obţinut peste 50 la sută dintre voturile înregistrate, fiind urmată de Mircea Diaconu şi candidaţii PNL.

Cartierul Dallas, Vulcan. FOTO: Daniel Guţă.

cartierul dallas vulcan

În Aninoasa, social-democraţii au obţinut 42,30 la sută din voturi, fiind urmaţi de candidaţii PDL, cu 17 la sută, şi de PNL, cu 11 la sută.
Centrul oraşului Aninoasa. FOTO: Daniel Guţă.

aninoasa

În Petrila, PSD-PC-UNPR a primit 44,83 la sută din voturi, pe locurile doi şi trei clasându-se PNL, cu 18 procente şi Mircea Diaconu, cu 7 procente.

Valea Jiului, fieful social-democraţilor

În Lupeni, Alianţa electorală PSD-UNPR-PC  a primit 50,12 la sută din voturile exprimate, Mircea Diaconu a fost ales de 10 procente dintre votanţi, iar PP-DD a obţinut 8,16 la sută din voturile pentru Parlamentul European.

image

Şi în Uricani, Alianţa electorală PSD-PC-UNPR a trecut pragul de 50 de procente, fiind urmată de PNL, cu 12,29 la sută şi Mircea Diaconu, cu 6,17 procente.

URICANI foto daniel guta

PNL şi Mircea Diaconu şi-au împărţit voturile

În municipiul Deva, 31 dintre alegători au votat Alianţa PSD-PC-UNPR, chiar dacă primarul municipiului, Petru Mărginean, face parte din PC. PNL şi Mircea Diaconu au obţinut fiecare aproximativ 14 procente.

În Hunedoara, social democraţii au obţinut peste o treime din voturile alegătorilor, PNL aproximativ 18 procente, liberalii fiind urmaţi de Mircea Diaconu.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Alegeri parţiale 2014. Dan Radu Ruşanu e istorie în Ţara Haţegului         Dan Radu Ruşanu a renunţat în urmă cu un an la funcţia de deputat în Parlamentul României, pentru un cea de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Acum este arestat preventiv, însă oamenii din Ţara Haţegului şi din împrejurimile Hunedoarei, zone reprezentate de acesta în Camera Deputaţilor, nu îi duc dorul.

VIDEO Ce vor oamenii din Ţara Haţegului şi Pădurenime de la cel pe care îl trimit în Parlament: de la bani la o Românie înfloritoare       Nu îşi pun prea multe speranţe în cei pe care îi votează şi totuşi au mers la vot. În Ţara Haţegului, Călan şi Ţinutul Pădurenilor, oamenii au fost chemaţi astăzi să îi aleagă pe viitorii europarlamentari din partea României şi pe cel de care vor să fie reprezentaţi în Camera Deputaţilor după locul lăsat liber în Parlament, de fostul deputat Dan Radu Ruşanu.

UPDATE Alegeri parţiale 2014. Live text. Alegătorii din Ţara Haţegului şi Ţinutul Pădurenilor şi-au ales candidaţii pentru un loc în Camera Deputaţilor               Alegeri parţiale 2014 în Hunedoara. Peste 50.000 de alegători din Ţara Haţegului şi Ţinutul Pădurenilor sunt chemaţi la vot, duminică, 25 mai, pentru a desemna reprezentantul colegiului în Camera Deputaţiilor. Patru candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală pentru locul de deputat lăsat liber de Dan Radu Ruşanu.

FOTO Cine salvează Lupeniul, municipiul dator vândut din Valea Jiului         Municipul Lupeni din Valea Jiului a ajuns dator vândut la statul român, cu aproape 33 de milioane de lei. Localnicii dau vina pe administraţia locală, primarul pe statul român, însă nimeni nu pare în stare să găsească vreo soluţie de ieşire din situaţia ingrată.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite