VIDEO Alegeri parţiale 2014. Dan Radu Ruşanu e istorie în Ţara Haţegului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu şi Laurenţiu, doi alegători ai fostului deputat Ruşanu, şi-au schimbat părerea despre el. D.G.
Nelu şi Laurenţiu, doi alegători ai fostului deputat Ruşanu, şi-au schimbat părerea despre el. D.G.

Dan Radu Ruşanu a renunţat în urmă cu un an la funcţia de deputat în Parlamentul României, pentru un cea de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Acum este arestat preventiv, însă oamenii din Ţara Haţegului şi din împrejurimile Hunedoarei, zone reprezentate de acesta în Camera Deputaţilor, nu îi duc dorul.

Alegerile parţiale pentru locul de deputat lăsat vacant de un an, după plecarea lui Dan Radu Ruşanu, sunt în toi. Peste 50.000 de hunedoreni sunt aşteptaţi să se prezinte la vot pentru a alege viitorul parlamentar din Colegiul 3 Hunedoara.

Alegerile parţiale au loc în localităţile hunedorene din zonele Haţeg, Călan şi din Ţinutul Pădurenilor, iar până la orele după-amiezii procentul votanţilor a depăştit 20 la sută. Faţă de alte judeţe, hunedorenii s-au arătat mai interesaţi de vot, deşi mulţi dintre cei care şi-au ales astăzi candidaţii la Camera Deputaţilor au spus că nu îi cunosc pe cei cărora le-au dat votul.

Alegătorii, mai puţin informaţi

„Le-am văzut feţele doar pe afişe, aşa că nu ştiu cât de bine am ales”, spune Mariana din Teliuc. Patru candidaţi au intrat în cursă pentru un loc de deputat în Colegiul 3, însă niciunul nu îl întrece în popularitate pe Dan Radu Ruşanu. Toată lumea a auzit de deputatul Ruşanu şi nu pentru că a ajuns după gratii, ci mai degrabă pentru faptul că din anul 2000 a fost pe rând deputat, senator şi iar deputat în Hunedoara. La ultimele alegeri parlamentare, din decembrie 2012, a fost ales cu peste 50 la sută din voturile exprimate. „L-am întâlnit la o serbare a oraşului, înainte de alegeri, însă de atunci nu l-am mai văzut la Haţeg. Nu cred că îi păsa de noi”, îşi aminteşte Ioan, un pensionar din localitate.

Haţeg. Alegeri parţiale 2014 Camera Deputaţilor. Ce spun oamenii despre fostul deputat Dan Radu Ruşanu

„L-am votat, l-am ales, dar ne-a făcut o boacănă şi el. Şi Ruşanu, dar şi alţii ca el m-au făcut să merg cu mai multă strângere de inimă la vot”, spune Mihai, din Frontu 2, un cătun al Teliucului Inferior unde au loc alegeri parţiale. În Haţeg, Dan Radu Ruşanu a fost o prezenţă pasageră pentru localnici, chiar dacă aici a obţinut cele mai multe voturi. „Am auzit de el, dar nu l-am văzut. L-am votat totuşi”, povesteşte o localnică. „A promis destule, dar nu a făcut nimic pentru oraşul acesta. Dar aşa promit cam toţi. El a zis că o să mai vină prin Haţeg, dar nu s-a ţinut de cuvânt”, se plânge Laurenţiu, un alt localnic.

„La vremea respectivă noi l-am ales, dar ne-a reprezentat slab şi a tras la buzunar”, glumeşte un alt haţegan. Oamenii totuşi au ieşit la vot, încrezători că vor alege candidaţii care le vor reprezenta cel mai bine interesele. „Vrem ca tinerii să aibă locuri de muncă şi să nu mai fie nevoiţi să plece să muncească în alte ţări”, spune Radu, un alt alegător din Ţara Haţegului.

VIDEO Un alegător din Frontul II, pregătit de vot

O alegătoare întrebată de fostul deputat din Ţara Haţegului


Vă recomandăm şi:

VIDEO Europarlamentare 2014. Ce vor oamenii de la cei pe care îi trimit în PE: de la bani la o Românie înfloritoare              Nu îşi pun prea multe speranţe în cei pe care îi votează şi totuşi au mers la vot. În Ţara Haţegului, Călan şi Ţinutul Pădurenilor, oamenii au fost chemaţi astăzi să îi aleagă pe viitorii europarlamentari din partea României şi pe cel de care vor să fie reprezentaţi în Camera Deputaţilor după locul lăsat liber în Parlament, de fostul deputat Dan Radu Ruşanu.

Cum se văd alegerile din Haţeg

Haţeg. Un tânăr rom despre alegerile pentru Camera Deputaţilor. De ce a votat şi ce le cere parlamentarilor

Alegeri parţiale 2014. Live text. Alegătorii din Ţara Haţegului şi Ţinutul Pădurenilor îşi aleg candidaţii pentru un loc în Camera Deputaţilor             Alegeri parţiale 2014 în Hunedoara. Peste 50.000 de alegători din Ţara Haţegului şi Ţinutul Pădurenilor sunt chemaţi la vot, duminică, 25 mai, pentru a desemna reprezentantul colegiului în Camera Deputaţiilor. Patru candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală pentru locul de deputat lăsat liber de Dan Radu Ruşanu.

Un an de la alegerile locale din 2012: ce s-a schimbat în Hunedoara şi în Deva          În 10 iunie se împlineşte un an de când la conducerea administraţiilor locale din Hunedoara şi Deva au fost aleşi noi primari. Viorel Arion l-a înlocuit în funcţie pe Ovidiu Hada, iar Petru Mărginean i-a luat locul fostului primar al Devei, Mircia Muntean.

Andrei Pleşu susţine „Votează pentru Europa!”, îndemn pentru menţinerea proiectului european şi participare activă şi responsabilă             Miza deosebită a alegerilor europarlamentare din luna mai şi diferitele moduri de a prezenta viitorul UE de liderii politici au dus la realizarea unui îndemn de participare la vot şi responsabilizare a cetăţenilor semnat de un număr impresionant de intelectuali europeni. Singurul intelectual român semnatar al documentului a fost scriitorul Andrei Pleşu.

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare            În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite