Protestul minerilor din Valea Jiului. Sunt nemulţumiţi de întârzierile salariale şi de situaţia CEH

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest. Foto: Prefectura Hunedoara.
Protest. Foto: Prefectura Hunedoara.

Angajaţii minelor Livezeni şi Lupeni au protestat, miercuri dimineaţă, îngrijoraţi că nu vor primi salariile. Oamenii au refuzat să intre în subteran.

Un protest spontan a avut loc, miercuri dimineaţă, la minele Livezeni şi Lupeni, din Valea Jiului. Angajaţii exploatărilor miniere au refuzat intrarea în şut, acuzând că nu şi-au primit salariile, din cauza faptului că societatea Complexul Energetic Hunedoara, aflată în insolvenţă, se confruntă cu probleme materiale grave.

Termocentrala Mintia, oprită din lipsa cărbunelui. Mii de locuinţe din Deva vor rămâne fără căldură

„Nu ni s-au livrat banii de pe luna trecută. Ni s-a spus că pe 25-26 ar putea să intre. Dar sunt probleme pentru că avem şi noi bănci de plătit, avem copii la şcoală şi e destul de urât. S-a mai întâmplat 2-3 zile, dar acum e prea de tot. Trebuia să luăm banii din 15 şi ni s-a promis că or să ni se bage în cont pe data de 25 - 26. E cam  mult”, a declarat un miner de la Livezeni, citat de publicaţia Gazeta de Dimineaţă, din Valea Jiului. „Dimineaţă la ora 5.00 m-au chemat la Livezeni să vorbim cu dumnealor. Vor să ştie data exactă când se vor vira salariile. Le-am explicat care e situaţia, deşi am avut şi ieri o întâlnire cu dumnealor, le-am explicat şi astăzi situaţia foarte grea prin care trece compania şi posibilitatea prin care pot să fie plătite salariile în următoarele trei luni`, a declarat Cristian Roşu, administrator special al Complexului Energetic Hunedoara, potrivit Gazeta de Dimineaţă.


Foto: Prefectura Hunedoara.

Prefectul judeţului, Călin Petru Marian, s-a întâlnit, miercuri, cu reorezentanţii minerilor în Valea Jiului şi i-a informat pe angajaţii din minele Livezeni, Vulcan, Lupeni şi Lonea că salariile e vor fi plătite până în 26 februarie. „Toate solicitările şi problemele minerilor, discutate în aceste ore în Valea Jiului, vor fi transmise chiar în această după-amiază guvernului României” a declarat Călin Petru Marian, prefectul judeţului Hunedoara.

protest mineri valea jiului foto prefectura hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele „perlelor“ industriei româneşti din anii interbelici. Cum au ajuns marile uzine pe mâna sovieticilor

VIDEO Ce s-a ales de baza militară din care au fost lansate rachete în decembrie 1989. Amintirile locului interzis în anii Războiului Rece

Diversiunile ucigaşe din zilele Revoluţiei în Hunedoara: militari împuşcaţi în cap, rachete lansate spre ţinte false şi scene tragi-comice cu „Rambo“ din tranşee

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite