Termocentrala Mintia, oprită din lipsa cărbunelui. Mii de locuinţe din Deva vor rămâne fără căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala Mintia. ADEVĂRUL.
Termocentrala Mintia. ADEVĂRUL.

Termocentrala Mintia a fost oprită, marţi dimineaţa, în lipsa cărbunelui. Circa 4.000 de imobile din municipiul Deva vor rămâne fără căldură, susţin reprezentanţii angajaţilor.

Trenurile cu cărbune de la minele din Valea Jiului nu aduc suficient material pentru a asigura stocul necesar funcţionării Termocentralei Mintia (Deva), susţine Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea” al angajaţilor Complexului Energetic Hunedoara.

„De circa o lună, zilnic la termocentrala Mintia ajung zilnic circa 700 de tone de cărbune, 10 vagoane, când în mod normal pentru a asigura stocul necesar de cărbune sunt necesare 1.700 de tone”, a declarat, pentru adevarul.ro, Cristian Iştoc.

Începând de marţi, din jurul orei 1, termocentrala a fost oprită, în lipsa cărbunelui şi a reactivilor necesari preparării acestuia, a precizat Cristian Iştoc. Ea nu poate furniza agent termic şi energie electrică, iar ca urmare, circa 4.000 de imobile (locuinţe dar şi clădiri publice din Deva) racordate la reţeaua de termoficare alimentată de termocentrala din vecinătatea Devei vor rămâne fără căldură.

Din cauza stocului de cărbune insuficient, în ultimele săptămâni în termocentrală s-a folosit gaz, la costuri ridicate. Liderul de sindicat mai susţine că şefii Complexului Energetic Hunedoara au cumpărat lignit, cărbune cu o putere calorică scăzută, care s-a dovedit ineficient şi costisitor, pentru funcţionarea termocentralei.

Contactat de adevarul.ro, Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, nu a dorit să ofere un punct de vedere cu privire la situaţia termocentralei. De asemenea, a administratorul special al CEH, societate aflată în insolvenţă, nu a răspuns la telefon până la această oră pentru a oferi informaţii despre situaţia termocentralei. Vom reveni cu informaţii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele „perlelor“ industriei româneşti din anii interbelici. Cum au ajuns marile uzine pe mâna sovieticilor

VIDEO Ce s-a ales de baza militară din care au fost lansate rachete în decembrie 1989. Amintirile locului interzis în anii Războiului Rece

Diversiunile ucigaşe din zilele Revoluţiei în Hunedoara: militari împuşcaţi în cap, rachete lansate spre ţinte false şi scene tragi-comice cu „Rambo“ din tranşee



 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite