Primarul Florin Oancea în izolare din cauza coronavirusului. Şi alţi politicieni locali i-au urmat exemplul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Oancea.
Florin Oancea.

Florin Oancea, Lucian Heiuş şi Adrian David se numără printre politicienii din judeţul Hunedoara care s-au autoizolat la domiciliu.

Vestea că senatorul Vergil Chiţac (PNL) a fost depistat pozitiv cu coronavirus i-a făcut pe mai mulţi lideri politici locali din Hunedoara să se autoizoleze la domiciliu. Primarul Devei, Florin Oancea, se numără printre aceştia.

„În urma participării la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 9 martie a.c. unde a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu virusul COVID-19, Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, precum şi Administratorul Public al Municipiului Deva, Adrian Nicolae David, vor intra în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile. Ambii vor fi testaţi pentru depistarea unei posibile infecţii cu virusul COVID-19. În perioada de 14 zile, primarul Nicolae-Florin Oancea a delegat atribuţiile celor doi viceprimari ai municipiului Deva: Ovidiu Moş, respectiv Ferdinand Zoltan Pogocsan”, a informat Primăria Deva.

Un mesaj similar a publicat şi preşedintele organizaţiei PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş. „În urma participării luni, 9 martie, la şedinta Biroului Politic National, la care a participat şi senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu Covid -19, m-am autoizolat la domiciliu si astept rezultatul analizelor. Nu am intrat in contact cu nimeni din Orăştie!”, a informat Lucian Heiuş, pe pagina sa de Facebook.

„În urma participării la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 9 martie a.c. unde a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu virusul COVID-19, am intrat în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile. Nu am avut contact direct cu domnul Chiţac şi nu prezint simptome specifice, dar procedura este obligatorie. Voi fi testat pentru depistarea unei posibile infecţii cu virusul COVID-19, cel mai curând posibil. Vă încurajez să renunţaţi la orice activitate care nu este de mare importanţă şi să staţi cât mai mult timp în casă, pentru a reuşi să oprim acest virus. Doamne ajută!”, a anunţat Adrian David, administrator public al municipiului Deva.

Printre cei care vor trebui să evite contactul cu alte persoane se numără şi secretarul de stat Vetuţa Stănescu, deputatul Marius Surgent, dar şi senatoarea Carmen Hărău. Şi alţi primari PNL din judeţ vor intra în izolare, printre ei numărându-se şi edilul-şef al Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi. Potrivit unor informaţii, şi senatorii PSD din Hunedoara Cristian Resmeriţă şi Viorel Sălan vor fi obligaţi să stea izolaţi în casele lor.

Senatorul Vergil Chiţac, alesul care a fost depistat pozitiv cu coronavirus, a scris pe Facebook faptul că e „mâhnit” de situaţie şi îi pare rău. „Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soţia mea şi atâţia alţi oameni din România şi din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta”, a scris pe pagina sa de Facebook Vergil Chiţac, primul parlamentar depistat pozitiv cu coronavirus.


Mai puteţi citi şi:

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite