Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Veste bună pentru hunedoreni, în urma ultimelor teste efectuate pacienţilor cu coronavirus din judeţul Hunedoara.

Bărbatul de 45 de ani, din Deva, diagnosticat în urmă cu o săptămână cu coronavirus, a fost declarat vindecat. Şi fiica sa, în vârstă de 16 ani, se află într-o stare generală de sănătate bună, iar la cele mai recente analize medicale, testul care confirmă prezenţa virusului Covid – 19 a ieşit negativ. 

„O persoană dintre cele şase din România, care au contactat noul coronavirus şi au fost declarate vindecate, este din judeţul Hunedoara. Este vorba despre bărbatul de 45 de ani, din Deva, internat la Spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş”, după ce a sosit împreună cu fiica sa din Italia, cu avionul. Rezultatele analizelor efectuate atunci au confirmat că ambii au fost infectaţi cu noul coronavirus. Fata, fiind internată mai târziu decât tatăl ei, mai trebuie să rămână în spital încă o zi. Starea generală a tinerei de 16 ani este bună şi urmează ca după efectuarea unui ultim test, să fie externată, în cazul în care va fi negativ”, a informat Prefectura Hunedoara.

Ulterior, Centrul Judeţean de Comunicare si Informare Publică a informat că ambii sunt vindecaţi.

„Primii doi hunedoreni găsiţi pozitiv la testul pentru COVID-19 s-au vindecat. Este vorba despre bărbatul de 45 de ani şi fiica acestuia, în vârstă de 16 ani. Ultimele probe prelevate de la ambii au arătat succesiv că nu mai sunt infectaţi sau purtători ai virusului si vor fi externaţi”, a informat Centrul Judeţean de Comunicare si Informare Publică.

Situaţia a rămas mai complicată doar în cazul tinerei de 26 de ani, din Valea Jiului, care a fost internată în 10 martie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, la scurt timp după ce analizele au confirmat prezenţa virusului. Femeia care a ascuns faptul că s-a întors din Italia a trimis în izolare peste 40 de oameni, angajaţi şi pacienţi ai spitalului din Petroşani, ai unei clinici private din Hunedoara, dar şi un asistent medical de la spitalul din Hunedoara. Secţia de Neurochirurgie a Spitalului din Petroşani a fost închisă, joi, iar 42 de oameni (medici, asistente, angajaţi ai Unităţii de Primiri Urgenţe, un echipaj de pe Ambulanţă şi pacienţi) au intrat în autoizolare şi aşteaptă rezultatele testelor de depistare a coronavirusului.

La Hunedoara, alţi patru angajaţi ai unei clinici medicale private, RMN-ul care funcţionează în incinta spitalului municipal, dar şi un asistent medical din unitatea medicală sunt, de asemenea, în autoizolare la domiciliu. Toţi cei 47 de oameni au intrat în contact cu o tânără de 26 de ani, infestată cu virusul Covid – 19, care s-a tratat la Petroşani şi Hunedoara fără a anunţa că s-a întors recent din Italia şi că trebuia să rămână în carantină. În total, în judeţul Hunedoara 135 de oameni se află în izolare, 22 de persoane se află în carantină.


Mai puteţi citi şi:

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite