Povestea crimei conjugale comise în stil mafiot pe străzile Hunedoarei. Doctoriţa Ligia Mara a fost împuşcată de fostul soţ, obsedat de ea, după ce a pierdut-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ligia Mara a fost găsită împuşcată în maşina ei. FOTO: ADEVĂRUL / D. Guţă
Ligia Mara a fost găsită împuşcată în maşina ei. FOTO: ADEVĂRUL / D. Guţă

Ligia Mara (38 de ani), o doctoriţă din municipiul Hunedoara, patroană a unei clinici private de urologie, a fost împuşcată în cap duminică dimineaţa, în timp ce se afla în maşina ei. Fostul ei soţ, cu care se afla în proces de partaj, a săvârşit crima, iar apoi s-a împuşcat.

În ultimele luni, Ligia Mara, medic urolog la o clinică din Hunedoara, a trăit un calvar, după ce în luna iunie a anului trecut a decis, împreună cu soţul ei, Tiberiu Stan (55 de ani), să pună capăt căsătoriei. Drama femeii hărţuite de fostul soţ gelos s-a încheiat tragic duminică dimineaţa, când hunedoreanca se pregătea să meargă la biserică.


A fost pândită de bărbat şi, la scurt timp după ce se urcase în maşina ei, în faţa blocului unde locuia, acesta a împuşcat-o în cap, prin geamul portierei. Criminalul a plecat apoi cu propria maşină, dar la două străzi distanţă de locul crimei a oprit şi s-a împuşcat mortal. Focurile de armă au fost auzite de localnici, care au sunat la 112.


Crimă cu premeditare
"Am fost anunţaţi prin Serviciul de urgenţă că într-o maşină parcată pe o stradă din centrul Hunedoarei se află o femeie în stare de inconştienţă, după ce fusese împuşcată. 15 minute mai târziu un alt apel anunţa despre sinuciderea bărbatului. Asupra lui a fost descoperită arma de vânătoare cu care a fost comisă crima şi un bilet de adio", a precizat procurorul Adina Velescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Potrivit unor surse judiciare, bărbatul a scris în biletul lăsat că a ales să îşi ucidă soţia şi apoi a recurs la sinucidere pentru că numai aşa copiii săi vor avea şanse la banii pe care el i-ar fi făcut în ultimii ani. Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Hunedoara, cei doi foşti soţi se aflau în proces de partaj, iar primul termen al procesului urma să fie judecat la mijlocul săptămânii viitoare.


Îşi presimţea sfârşitul
Cunoscuţii doctoriţei Ligia Mara au povestit că femeia fusese terorizată de fostul soţ în ultimele săptămâni. "El o suna zilnic şi noaptea târziu şi o ameninţa că o va ucide. Spunea că poartă tot timpul un cuţit la el, cu care îi va lua gâtul. O ameinţa din gelozie, deşi Ligia nu avea un alt iubit şi el a fost cel care a părăsit-o. Am vorbit şi cu el în urmă cu câteva zile şi tremura. Era obsedat de ea", a povestit Mircea, unul dintre prietenii victimei. Angajaţii clinicii administrate de Ligia Mara ştiau de drama femeii. "Ne spunea că într-o zi el o să o aştepte înainte de a merge la biserică şi o va împuşca. Nu l-a reclamat însă la Poliţie", a povestit una dintre fostele angajate ale medicului.

Potrivit medicului legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, decesele au survenit aproape instantaneu.

Femeia a fost împuşcată în piept, cu două focuri de armă, iar alicele s-au împrăştiat în partea superioară a corpului.  (FOTO)

crima


Urma să fie cuscru cu primarul
Potrivit apropiaţilor criminalului,  Tiberiu Stan avea probleme mari cu banii. În urmă cu câţiva ani, hunedoreanul a deschis împreună cu fosta lui soţia o clinică privată de urologie în localitate, însă doctoriţa era cea care se ocupa de ea. Stan a pierdut sume importante în urma unor afaceri imobiliare, iar firmele sale de construcţii au dat faliment şi au fost executate silit. A reintrat apoi în afaceri şi a deschis un local în Hunedoara., dar nu s-a mai redresat financiar. Bărbatul avea patru copii, din căsătorii anterioare. Mihai, unul dintre ei, este iubitul fiicei primarului Hunedoarei, Viorel Arion.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite