Un om de afaceri din Hunedoara şi-a ucis fosta soţie cu trei zile înainte de procesul de partaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul bărbatului a fost descoperit în apropiere de locul unde acesta îşi omorâse soţia. FOTO: ADEVĂRUL / D.G.
Cadavrul bărbatului a fost descoperit în apropiere de locul unde acesta îşi omorâse soţia. FOTO: ADEVĂRUL / D.G.

Dosarul de partaj înregistrat pe rolul Judecătoriei Hunedoara, în 28 ianuarie 2013, de către cei doi foşti soţi găsiţi decedaţi în această dimineaţă, a fost unul dintre motivele pentru care omul de afaceri Tiberiu Stan a ajuns să îşi ucidă fosta soţie şi apoi să se sinucidă.

Tiberiu Stan şi Ligia Mara au fost căsătoriţi timp de aproape trei ani, iar din luna iunie a anului trecut cei doi au divorţat, de comun acord, la Judecătoria Hunedoara.

Partajul bunurilor dobândite de aceştia în urma căsătoriei urma să fie soluţionat de magistraţii aceleiaşi instanţe, primul termen al procesului fiind stabilit în 27 februarie. În această dimineaţă, cu trei zile înainte ca foştii soţi să apară împreună în instanţă, Tiberiu Stan a aşteptat-o pe Ligia în faţa blocului ei, a pândit-o în timp ce se urca în autoturism şi a împuşcat-o în cap cu o armă de vânătoare. A plecat apoi cu maşina lui, dar s-a oprit la două străzi distanţă şi s-a împuşcat.

Nu a lăsat-o să trăiască

Apropiaţii ucigaşului susţin că, în ultimele luni, Tiberiu Stan avea probleme mari cu banii. În urmă cu cinci ani, hunedoreanul a deschis împreună cu fosta lui soţie o clinică privată de urologie în localitate, însă doctoriţa era cea care se ocupa de ea.

Stan a pierdut sume importante în urma unor afaceri imobiliare, iar firmele sale de construcţii au dat faliment şi au fost executate silit. A reintrat apoi în afaceri şi a deschis localuri, în Deva şi în Hunedoara, dar nu s-a mai redresat financiar.

„Ultima dată când am vorbit cu el, în urmă cu câteva zile, era total schimbat faţă de cum îl ştiam. Tremura tot, din cauza problemelor sale financiare, dar mai ales a obsesiei pentru fosta lui soţie, pe care o ameninţa deseori. Ea mi-a spus că o suna şi noaptea târziu, pentru a vorbi cu ea. Nu o lăsa în pace”, a povestit unul dintre prietenii foştilor soţi.

Bărbatul avea patru copii, din căsătorii anterioare. Mihai, unul dintre ei, este iubitul fiicei primarului Hunedoarei, Viorel Arion.

Crimă la Hunedoara: O femeie a fost împuşcată de soţul ei, care apoi s-a sinucis

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite