Ploile torenţiale au produs inundaţii în Deva. Străzile şi Parcul Bejan au ajuns sub ape VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PArcul Bejan, inundat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
PArcul Bejan, inundat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

O ploaie torenţială a adus sub ape Parcul Bejan şi mai multe străzi din Deva. Şi localităţile din împrejurimi au fost afectate de ruperea de nori.

Norii negri s-au adunat, joi după-amiază, 28 aprilie, deasupra Devei, iar ploaia torenţială care a urmat a produs inundaţii în mai multe zone din municipiu şi în satele din împrejurimile acestuia.

GALERIE FOTO - INUNDAŢII ÎN DEVA

VIDEO - INUNDAŢII ÎN DEVA

Parcul Bejan a fost inundat pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi, iar accesul în interiorul zonei de agrement a fost oprit publicului din motive de siguranţă.

Furtunile au afectat drumuri şi locuinţe în 13 localităţi din judeţul Hunedoara

Vaccinare anti-Covid 19 cu picioarele în apă. Imagini cu centrul Drive Thru din Deva, după inundaţii

Imagini dramatice în Deva. Centura s-a transformat într-un un lac imens. „Este jale!” VIDEO

Aleile, locurile de joacă şi ţarcurile animalelor au ajuns sub ape. La marginea parcului se află un dig, menit să regularizeze cursul pârâurilor din zonă, pentru a atenua efectele apelor scurse de pe versanţi, însă apele s-au revărsat peste marginile acestuia.


Inundaţii în Deva. VIDEO: ADEVĂRUL


Mai multe străzi din Deva au ajuns şi ele sub ape, iar circulaţia maşinilor a fost îngreunată. Pompierii au intervenit în ajutorul unor localnici din satul Almaşu Sec, învecinat municipiului, ale căror gospodării şi beciuri au fost inundate.

„În urma ploilor torenţiale care au căzut joi după-amiaza, 28 aprilie 2022, în Deva, reţeaua de canalizare care preia şi o parte din apele meteorice (pluviale) nu a mai făcut faţă. Sistemul de canalizare al oraşului, inclusiv decolmatarea şi întreţinerea rigolelor, cade în sarcina operatorului Apa Prod SA Deva. Municipiul Deva este membru în ADI Aqua Prest Hunedoara, care are încheiat cu Apa Prod Deva un contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare. În conformitate cu acest contract, operatorul Apa Prod se obligă să execute toate lucrările de extindere sau consolidare (reabilitare) necesare, în vederea furnizării corespunzătoare a serviciilor pe cheltuiala sa”, a informat Primăria Deva.

Ploile torenţiale produc frecvent inundaţii în Deva. Autorităţile locale susţin că în prezent, sistemul de canalizare nu poate face faţă cantităţilor mari de apă pluvială şi scurgerilor de pe dealurile din împrejurimile municipiului. Adesea, zonele Bejan, Bălcescu şi centura Devei (DN 7 – Calea Zarandului) sunt cele mai afectate în urma ruperilor de nori, iar nivelul apei pe străzi ajunge la 20 – 30 de centimetri.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Fenomene paranormale pe Lacul Cinciş. Previziunea sumbră a lui Arsenie Boca şi cele mai stranii întâmplări VIDEO

Fenomenele bizare din Pădurea de Argint. Ce secrete ascunde „laboratorul mineralogic unic în lume” VIDEO

Fenomene meteo extreme în judeţul Hunedoara: grindina cât merele a făcut prăpăd VIDEO

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite