VIDEO Tragedie în Retezat: un lector universitar din Iaşi a murit pe Vârful Judele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul bărbatului va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală.
Trupul bărbatului va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

Un lector universitar din Iaşi, care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit astăzi pe Vârful Judele.

Tragedia s-a petrecut astăzi, pe Vârful Judele din Masivul Retezat, iar victima este Iulian Stângă, un lector universitar de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, potrivit primelor informaţii furnizate de salvamontişti şi de jandarmii montani.

„Victima este un profesor universitar care îşi însoţea studenţii într-o expediţie. A murit în zona vârfului Judele, iar din informaţiile pe care le avem, tragedia a fost cauzată de faptul că a alunecat într-o râpă”, a informat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Salvamontiştii hunedoreni s-au deplasat pe munte în zona în care a avut loc tragedia, pentru a coborî trupul neînsufleţit al bărbatului.

Traseul este unul dificil şi necesită aproximativ şase ore pentru a fi parcurs.

Locul tragediei din Retezat. VIDEO: Salvamont Hunedoara


Vă recomandăm şi:

Trasee închise în Parcul Naţional Retezat, din cauza sutelor de cadavre de oi rămase pe munte, care au atras urşii

Turiştii au accesul interzis în două zone din Parcul Naţional Retezat, unde se află cadavrele a peste 400 de oi. Leşurile au atras sălbăticiunile, în special urşii, iar siguranţa celor care ajung pe munte este pusă în pericol.

FOTO Vacanţă în România: Cheile Buţii din Retezat, raiul cascadelor. Locul în care liniştea pune stăpânire pe tine

Şoseaua care te duce în Cheile Buţii, una dintre porţile de intrare spre Parcul Naţional Retezat, trece mai întâi prin câteva orăşele miniere, cu imagini dezolante, ca mai apoi să ofere peisaje rupte din rai. Cea mai frumoasă campanie ”Adevărul" - "125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă" continuă în această seară cu un reportaj inedit despre Cheile Buţii. Ne plimbăm printre cascade, un părâu îngheţat şi lupi.

FOTO Tărâmul fermecat al Hunedoarei: cum supravieţuiesc satele din munţi, în ţinutul stăpânit în trecut de daci

Ultimii zece kilometri ai drumului spre Târsa sunt un urcuş continuu, care străbate păduri de fag, arin şi mesteacăn şi traversează luminişuri ce deschid privelişti către vârfurile încă înzăpezite ale Retezatului. Drumul forestier este alunecos şi periculos: frumuseţea peisajului se confruntă cu pericolul prăpăstiilor pe care traseul le străbate, în timp ce drumul înconjoară muntele pe care sătenii îl stăpânesc de secole.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite