Mobilizare la muntele de vechituri din Hunedoara. Vecinul de coșmar a strâns tone de gunoaie VIDEO

0
Publicat:

Autoritățile din Hunedoara au luat primele măsuri de îndepărtare a tonelor de vechituri strânse de un localnic din Hunedoara. Bărbatul și-a revoltat vecinii, după ce și-a transformat curtea într-un focar de mizerie.

Muntele de gunoaie din Hunedoara. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL
Muntele de gunoaie din Hunedoara. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL

Un localnic din Hunedoara care a dezvoltat obiceiul de a strânge vechituri din municipiu și-a adus vecinii într-o stare de exasperare.

Vecin de coșmar

Cu ajutorul unui căruț, a strâns tone de obiecte vechi și gunoaie pe care le-a depozitat în curtea sa, pe marginea străzii în dreptul gospodăriei sale și pe malul râului Cerna din Hunedoara.

„Omul are tulburarea de a strânge continuu tot felul de lucruri vechi. Pleacă dimineața cu un căruț prin oraș și se întoarce cu el plin de vechituri, unele culese de la tomberoane.. A făcut un munte de gunoaie, din care ies șobolani și, uneori, chiar și șerpi. Mașinile abia mai încap pe drum, iar vara, atmosfera din jurul curții sale este irespirabilă”, a relatat o vecină a bărbatului.

Primele măsuri de îndepărtare a lucrurilor strânse de hunedorean au fost luate de primărie miercuri dimineață. Mai mulți angajați ai serviciului de salubrizare, un buldozer și mașinile de marfă au sosit la poarta localnicului.

Au fost luate însă doar lucrurile care erau depozitate pe marginea drumului și care puteau bloca accesul mașinilor mari pe strada apropiată de Centrul vechi din Hunedoara (video). Lucrurile de pe proprietatea privată a familiei localnicului, mărginită de râul Cerna din Hunedoara, nu au putut fi îndepărtate.

Vechiturile, îndepărtate de pe domeniul public

Unii localnici s-au arătat bucuroși și pentru atât. I-au întâmpinat pe muncitori și pe polițiștii locali cu pahare în care le-au oferit cafea.

Oamenii mai au de așteptat ca întregul focar de mizerie să poată fi îndepărtat, în prezent „muntele de gunoaie” făcând obiectul unui litigiu în instanță.

„Primăria municipiului Hunedoara nu poate intra pe o proprietate privată în lipsa unei sentinţe judecătoreşti. De îndată ce am observat că persoana în cauză a început să adune deşeuri pe un teren privat am reluat demersurile legale. Din păcate, încă nu s-a ajuns la o decizie definitivă a instanţei, procesul fiind încă pe rol”, a transmis Primăria  Hunedoara.

În anii trecuți, localnicul și-a depozitat ilegal, lucrurile pe un teren aflat pe o altă stradă din Hunedoara, de unde cu greu a fost silit să își mute lucrurile. Cea mai recentă sancțiune primită de localnic a fost de 45.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite