Noul pod peste râul Cerna, montat în timp record. Turiștii vor merge pe el spre Castelul Corvinilor VIDEO

0
Publicat:

Constructorii au avut nevoie de doar 20 de minute pentru a amplasa podul nou din Hunedoara (video), amenajat peste râul Cerna, în apropiere de Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Un pod pietonal lung de peste 30 de metri a fost montat, joi, 26 octombrie, peste râul Cerna din Hunedoara, în centrul vechi al municipiului.

Operațiunea de aducere pe poziții a structurii metalice, cu o greutate de circa 20 de tone, a durat mai puțin de 20 de minute.

Au fost folosite două macarale, iar singura problemă întâmpinată de constructori a fost rețeaua de înaltă tensiune care trece pe deasupra apei.

Podul metalic a fost așezat pe poziții. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL
Podul metalic a fost așezat pe poziții. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL

Înainte de a începe operațiunea de amplasare a podului metalic din Centrul istoric din Hunedoara, au trebuit să aștepte deconectarea liniei electrice.

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, noul pod metalic este prima astfel de construcție amplasată peste râul Cerna din Hunedoara, în ultima jumătate de secol.

Podul pietonal va facilita accesul din Parcul Libertății din Hunedoara la viitorul muzeu al fierului, aflat în curs de realizare, pe malul stâng al râului Cerna. De aici, traseul semipietonal continuă pe strada Maior Stângă Mircea Ioan și pe Strada Castelului, aflate și ele în reabilitare, spre Castelul Corvinilor din Hunedoara”, a informat Primăria Hunedoara.

Centrul istoric din Hunedoara și Castelul Corvinilor sunt în reabilitare

În prezent, Centrul istoric din Hunedoara se află în șantier (video), urmând a fi reabilitat cu fonduri europene.

Una dintre investiții, de peste două milioane de euro, vizează Parcul Libertății din Hunedoara, unde au loc lucrări de amenajare a aleilor și spațiilor verzi și unde vor fi amplasate arteziene și o scenă.

Același proiect prevede construcția podului pietonal și restaurarea unei clădiri dezafectate, veche de peste un secol, unde va fi amenajat Muzeul fierului din Hunedoara.

Peste două milioane de euro sunt investite în prezent, din fonduri europene și în reabilitarea albiei și malurilor râului Cerna, pe sectorul de circa 600 de metri în care apele traversează Centrul istoric din Hunedoara. De asemenea, mai multe străzi din Centrul vechi și in zona Castelului Corvinilor sunt modernizate și vor fi transformate în zone pietonale și semi-pietonale.

Și Castelul Corvinilor din Hunedoara (video) se află în șantier și este restaurat cu fonduri europene.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite