Lucrări de mântuială la stadionul Cetate. Gazonul a ajuns o băltoacă, pista de atletism întârziată cu un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Cetate, Deva. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Stadionul Cetate, Deva. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Rezultatul modernizării Stadionului Cetate din Deva stârneşte nemulţumiri. Gazonul a fost înlocuit, însă ploile îl transformă într-o băltoacă, iar lucrările la noua pista de atletism întârzie de aproape un an.

UPDATE: Florin Oancea, primarul Devei, a anunţat că va avea loc o expertiză tehnică asupra gazonului care va stabili ce măsuri se impun pentru remedierea sa. Una dintre variante este refacerea integrală a terenului de joc.

VIDEO O vedetă din fotbal a cumpărat restaurantul unde au cinat şeful URSS şi Ceauşescu: „Am investit un milion de euro. Nu este o afacere”

Noua pistă de atletism din Deva va costa peste cinci milioane de lei: „Va fi cea mai modernă din ţară”

Încă din primăvara acestui an, în perioada în care ar fi trebuit să fie răsărit gazonul, s-au observat anumite deficienţe, anume goluri şi suprafeţe în care iarba nu era răsărită, locuri unde drenajul nu funcţionează, denivelări pe suprafaţa de joc, a informat Florin Oancea, primarul Devei.

„Având în vedere că lucrarea este în termenul de garanţie de 24 de luni, a fost notificat executantul pentru a remedia de îndată şi pe cheltuiala sa, deficienţele apărute. Acesta s-a prezentat la faţa locului şi s-a angajat să remedieze deficienţele în cel mai scurt termen posibil, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent, chiar dacă i s-a solicitat acest lucru în repetate rânduri. A afirmat că este la un tratament medical în Italia şi că nu ştie când va putea reveni în ţară. Dat fiind faptul că lucrarea este în garanţie, primăria nu a putut interveni cu un alt contract sau cu un alt executant pentru a remedia aceste probleme, întrucât legea nu permite. În urma ploii torenţiale de acum câteva zile, s-a observat că apa bălteşte pe suprafaţa gazonului. Ne-am deplasat din nou la faţa locului, împreună cu dirigintele de şantier care este răspunzător pentru calitatea lucrării, pentru a determina motivele pentru care apa nu se scurge prin sistemul de drenaj”, a informat primarul Devei.

O expertiză tehnică va stabili cauzele pentru care gazonul se prezintă în condiţiile actuale. „Este greu de spus în acest moment care vor fi concluziile expertizei, de aceea nu putem avansa o dată sau un termen până la care suprafaţa de joc va putea fi folosită, existând posibilitatea, de nedorit, să fie necesară refacerea integrală atât a suprafeţei de joc, cât şi a drenajului din piatră”,a  transmis Primăria Deva.

Ştirea iniţială:

Ploile din ultimele zile au dus la inundarea mai multor străzi din Deva, însă au scos la iveală şi calitatea lucrărilor la terenul principal al Stadionului „Cetate” .

Gazonul care urma să fie inaugurat în toamna anului trecut, potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, a rămas impracticabil chiar şi atunci când nu este afectat de apa pluvială.

În schimb, ploile duc la crearea unor bălţi întinse pe gazon, iar inundaţiile din 19 iulie l-au transformat într-o întindere de apă.


Terenul, sub ape, după ploaia din 19 iulie. Sursa: Facebook.

stadionul cetate din deva foto daniel guta adevarul

Terenul de fotbal, sub apă

Din toamna anului 2019, stadionul „Cetate” din Deva a intrat în şantier, însă modul în care lucrările au fost gestionate i-a nemulţumit pe mulţi dintre localnici. Reprezentanţii Primăriei Deva promiteau o arenă modernizată, cu 2.000 de scaune noi şi, mai important, cu un gazon ideal pentru fotbal, care urma să fie inaugurat, cu mare fast, în perioada august - septembrie 2020. Lucrările la terenul principal al stadionului au fost finalizate, preciza, în urmă cu o lună, Traian Berbeceanu, managerul public al Devei, însă acesta prezintă probleme tehnice în ceea ce priveşte drenajul.

„Au fost identificate şi soluţiile pentru problemele legate de drenaj şi se lucrează remedierea lor”, afirma Berbeceanu, într-o emisiune la postului local Info Hd. Ploile din ultimele zile au transformat însă noul gazon într-un lac uriaş, iar apele nu s-au retras. După cele mai recente inundaţii, a devenit subiect al ironiilor unor localnici, pe paginile de Facebook.


Terenul de fotbal, în 21 iulie, Apele nu s-au retras. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

stadionul cetate din deva foto daniel guta adevarul

Pista de atletism, aşteptată din Italia

Într-o situaţie asemănătoare este şi pista de atletism a stadionului Cetate, unde lucrările de modernizare au început în iunie 2020. Atunci, municipalitatea anunţa că în doar câteva luni, viitoarea pistă pavimentată cu un material de ultimă generaţie (Mondo Sport Flex), putea fi inaugurată, odată cu lucrările la stadion. „Am avut astăzi o întâlnire cu proiectanţii şi constructorii celor trei obiective pe care le avem în lucru în zona Stadionului Municipal Cetate Deva: pista de atletism, terenul principal de fotbal, terenul II de fotbal. Am primit asigurările constructorilor că, dacă vremea va fi favorabilă, lucrările vor fi finalizate la sfârşitul lunii august sau la începutul lunii septembrie. Vom avea cea mai modernă pistă de atletism din România”, declara primarul Florin Oancea, în iunie 2020. Lucrările la pista de atletism din Deva, o investiţie de peste cinci milioane de lei, nu au mai fost finalizate până în prezent.


Pista de atletism la care se lucrează din vara anului 2020. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

„Pentru pista de atletism care urmează să fie construită materialele sunt comandate din Italia şi urmează să sosească, până la sfârşitul lunii iunie. Urmează să fie montată această pistă de atletism, dar vom avea nevoie de condiţii meteo deosebite, pentru că specificaţiile tehnice pentru montarea acesteia implică o umiditate a aerului, cantităţile de precipitaţii trebuie să fie reduse sau chiar inexistente, o anumită temperatură. Deci sunt mai mulţi factori independenţi de voinţa noastră şi de a face lucrările cât mai repede”, declara, recent, Traian Berbeceanu, managerul public al Primăriei Deva, în emisiune. Lucrările la pista de atletism vor fi finalizate în luna august, anunţa, recent, primarul Florin Oancea.

stadionul cetate din deva foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

Centenarul Corvinul Hunedoara: cum va fi celebrată istoria fotbalului hunedorean în 2021 VIDEO

Cum arată stadionul unde Michael Klein a făcut istorie. Au trecut 28 de ani de la moartea fotbalistului VIDEO 

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri