Explicaţii pentru starea noului teren al stadionului din Deva: „Ar putea fi necesară refacerea integrală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul stadionului din Deva se prezintă în condiţii precare. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Terenul stadionului din Deva se prezintă în condiţii precare. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Terenul principal al stadionului din Deva a rămas impracticabil, deşi a fost refăcut integral. Ar putea fi nevoie din nou de înlocuirea sa. Şi lucrările la pista de atletism sunt suspendate.

Terenul principal al stadionului „Cetate” din Deva, o arenă construită la începutul anilor ´60, a ajuns într-o situaţie dezastruoasă, aşa cum a scris adevarul.ro, deşi a fost reamenajat în perioada 2019 – 2020.

VIDEO O vedetă din fotbal a cumpărat restaurantul unde au cinat şeful URSS şi Ceauşescu: „Am investit un milion de euro. Nu este o afacere”

Noua pistă de atletism din Deva va costa peste cinci milioane de lei: „Va fi cea mai modernă din ţară”

Lucrări de mântuială la stadionul Cetate. Gazonul a ajuns o băltoacă, pista de atletism întârziată cu un an

 Lucrările, care nu au vizat şi intervenţii asupra sistemului de drenaj, au fost recepţionate de reprezentanţii primăriei în luna noiembrie 2020, însă niciun meci de fotbal nu a putut avea loc pe noul gazon. Ploile din ultimele zile l-au transformat într-un lac întins.

Joi, Florin Oancea, primarul Devei, a revenit cu precizări asupra situaţiei terenului. „În primăvara acestui an, în perioada în care ar fi trebuit să fie răsărit gazonul, s-au observat anumite deficienţe, anume goluri şi suprafeţe în care iarba nu era răsărită, locuri unde drenajul nu funcţionează, denivelări pe suprafaţa de joc. În aceste condiţii, colegii din primărie, împreună cu dirigintele de şantier care a supravegheat lucrarea, au întocmit un proces verbal de vicii ascunse, care nu puteau fi observate la momentul recepţiei”, afirmă primarul.

Lucrările la teren, în garanţie

Lucrarea este în termenul de garanţie de 24 de luni, iar reprezentanţii primăriei au notificat executantul pentru a remedia de îndată şi pe cheltuiala sa, deficienţele apărute. Acesta s-a prezentat la faţa locului şi s-a angajat să remedieze deficienţele în cel mai scurt termen posibil, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent, chiar dacă i s-a solicitat acest lucru în repetate rânduri, susţine Florin Oancea. Administratorul firmei care a executat lucrările a afirmat că este la un tratament medical în Italia şi că nu ştie când va putea reveni în ţară.



„În urma ploii torenţiale de acum câteva zile, s-a observat că apa bălteşte pe suprafaţa gazonului. Ne-am deplasat din nou la faţa locului, împreună cu dirigintele de şantier care este răspunzător pentru calitatea lucrării, pentru a determina motivele pentru care apa nu se scurge prim sistemul de drenaj. Trebuie precizat că terenul de fotbal a fost construit acum câteva zeci de ani pe un teren mlăştinos, în zonă existând izvoare de apă şi pânză freatică instabilă. Ca urmare a acestui fapt, există posibilitatea ca sistemul de drenaj care a fost conceput în acea perioadă să nu mai fie dimensionat corespunzător pentru necesităţile actuale, dat fiind şi faptul că în ultimii ani ploile torenţiale din timpul verii sunt tot mai dese. Pe de altă parte, din cauza vechimii sale, există posibilitatea ca sistemul de drenaj să fie colmatat”, susţine primarul Devei.

A fost contactat un expert tehnic, iar după data de 5 august acesta va veni la Deva pentru a efectua expertiza şi a propune soluţiile tehnice potrivite astfel încât suprafaţa de joc să poată fi practicabilă şi în condiţii meteo extreme.

„Este greu de spus în acest moment care vor fi concluziile expertizei, de aceea nu putem avansa o dată sau un termen până la care suprafaţa de joc va putea fi folosită, existând posibilitatea, de nedorit, să fie necesară refacerea integrală atât a suprafeţei de joc, cât şi a drenajului din piatră. În situaţia în care în urma expertizei va rezulta că executantul lucrării nu şi-a îndeplinit corespunzător obligaţiile contractuale referitoare la structura solului şi la calitatea şi cantitatea seminţei de gazon, sau că acesta a afectat prin lucrările efectuate drenajul terenului, am luat deja măsurile necesare pentru ca acesta să poată fi acţionat în judecată, pentru a fi obligat la achitarea  contravalorii prejudiciului creat şi la plata de daune interese conform legii”, a informat primarul Devei.

În aşteptarea unei soluţii tehnice pentru suprafaţa de joc, şi contractul pentru pista de alergare a fost suspendat, a mai precizat Florin Oancea.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

Centenarul Corvinul Hunedoara: cum va fi celebrată istoria fotbalului hunedorean în 2021 VIDEO

Cum arată stadionul unde Michael Klein a făcut istorie. Au trecut 28 de ani de la moartea fotbalistului VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite