Început de an şcolar pentru 51.000 de copii din judeţul Hunedoara. Situaţia şcolilor şi a grădiniţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IŞJ Hunedoara.
FOTO: IŞJ Hunedoara.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a prezentat situaţia şcolilor şi a grădiniţelor din judeţ, la începutul noului an şcolar.

Peste 51.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Hunedoara încep, de luni, 13 septembrie, cursurile în anul şcolar 2021-2022. Pentru ei sunt deschide 246 de unităţi de învăţământ.

Inovaţia cu care elevii unui liceu ar putea cuceri lumea. Cea mai blândă metodă de sterilizare a măştilor VIDEO

Revolta părinţilor de la o şcoală din Deva a întors decizia primăriei: elevii vor face cursuri dimineaţa

O fostă şcoală din Hunedoara a ajuns o „clădire fantomă”. Va fi transformată în centru social


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean Hunedoara, în perioada 20 august – 8 septembrie 2021, au fost inspectate toate şcolile şi grădiniţele din judeţ.

11 clădiri şcolare fără autorizaţie sanitară

Controalele IŞJ Hunedoara au vizat verificarea spaţiilor şi a demersurilor întreprinse în vederea obţinerii autorizaţiilor de funcţionare, respectiv autorizaţiei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, monitorizarea măsurilor luate de conducerile unităţilor de învăţământ în colaborare cu autorităţile publice locale, pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, asigurarea manualelor şcolare, precum şi asigurarea transportului elevilor.

„11 clădiri ce deservesc structuri ale unor unităţi şcolare nu deţin în acest moment, autorizaţii sanitare de funcţionare. Pentru astfel de situaţii, preşcolarii şi elevii au fost relocaţi şi au fost întreprinse măsuri de reabilitare care sunt în curs de derulare sau, prin diferite programe, sunt în curs de execuţie clădiri noi, la finalizarea cărora va fi depusă documentaţia în vederea eliberării autorizaţiilor sanitare de funcţionare”, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.


Foto: IŞJ Hunedoara

Alte opt corpuri de clădire din cadrul unor unităţi de învăţământ nu deţin autorizaţii ISU, nefiind finalizate lucrările care au termene de execuţie pentru anul 2022. Acestea sunt: Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva (corpurile A, B, C şi E); Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti” Orăştie; Şcoala Gimnazială „Ion Buteanu” Buceş; Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă "Rudolf Steiner" Lupeni; Grădiniţa cu Program Normal Baru.

inceput de an scolar in judetul hunedoara foto isj hunedoara

Patru grădiniţe noi în judeţul Hunedoara

În 132 de clădiri şcolare au avut loc în ultimele luni lucrări de reparaţii curente la instalaţiile electrice, termice şi sanitare, zugrăveli interioare şi exterioare, lucrări de înlocuire a tâmplăriei cu geamuri şi uşi termopan, amenajări de săli de clasă, înlocuiri de parchet în sălile de clasă, reparaţii de grupuri sanitare, amenajări de grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, construirea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, hidroizolaţii acoperiş, termoizolaţii exterioare, amenajări ale curţilor şi aleilor de acces, reparaţii la săli de sport, modernizări ale unor terenuri de sport, reparaţii garduri împrejmuire incintă, instalarea de sisteme de supraveghere sau pentru stingerea incendiilor.


Foto: IŞJ Hunedoara


În urma accesării unor programe cu finanţare internă sau externă (PNDL, PNDR, POR, PRET), au fost construite: Grădiniţa cu Program Normal Geoagiu (3 grupe), Grădiniţa cu Program Normal Orăştie (4 grupe), Grădiniţa cu Program Normal Hărău (2 grupe) şi Grădiniţa cu Program Prelungit Criscior (2 grupe). Alte cinci grădiniţe noi se află în diferite faze de execuţie, având termene de finalizare în anul 2022. Totodată, sunt în proces de reabilitare un număr de 8 clădiri pentru care lucrările au termene de finalizare în anul 2022, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Toate spaţiile unde vor fi primiţi elevii şi preşcolarii au fost igienizate, informează reprezentanţii IŞJ Hunedoara.

Potrivit IŞJ Hunedoara, În ceea ce priveşte asigurarea combustibilului sau a agentului termic pentru sezonul rece, s-a constatat că: 57 la sută dintre unităţi sunt branşate la reţeaua de termoficare sau sunt dotate cu centrale termice proprii pe gaze naturale, 41 la sută dintre unităţi au combustibil solid pentru încălzire asigurat în procent de 100 la sută, 2 la sută dintre unităţile au combustibil solid pentru încălzire asigurat în proporţie de 35 – 80 la sută.

inceput de an scolar in judetul hunedoara foto isj hunedoara


Foto: IŞJ Hunedoara.

Până în prezent, 116 microbuze şcolare asigură transportul elevilor în judeţul Hunedoara. Din situaţiile transmise de conducerile şcolilor, ar mai fi necesare 69 microbuze şcolare, pentru completarea, dar mai ales pentru înnoirea, parcului auto existent.

Potrivit IŞJ Hunedoara, din totalul de 112 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică aparţinând sistemului de învăţământ de stat, 98 sunt asigurate cu o formă de pază. De asemenea, 153 structuri sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, 86 în mediul urban şi 59 în mediul rural.

Manualele şcolare pentru elevii din învăţământul gimnazial şi cel liceal au fost distribuite unităţilor de învăţământ. Pentru clasele cu nivel de învăţământ primar, în data de 9 septembrie 2021 a fost finalizată înregistrarea ultimei comenzi pentru manuale şcolare, conform programului gestionat de Ministerul Educaţiei, urmând ca aceasta să fie onorată de edituri în cel mai scurt timp, mai arată reprezentanţii IŞJ Hunedoara.

scoala foto isj hunedoara

Mai puteţi citi şi:

Rezultate BAC 2021, judeţul Hunedoara: patru absolvenţi au obţinut media 10, au promovat 64,6 la sută

Rezultate finale la Evaluarea Naţională în judeţul Hunedoara. Câţi elevi au medii peste cinci

Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

Soarta tristă a fostei şcoli de ucenici de la Uzinele de Fier. De la mândrie naţională la distrugere VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite