Rezultate BAC 2021, judeţul Hunedoara: patru absolvenţi au obţinut media 10, au promovat 64,6 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ.
Foto: ARHIVĂ.

Au fost afişate rezultatele la Bacalaureat 2021, înainte de contestaţii. În judeţul Hunedoara, patru absolvenţi au obţinut media 10.

Ministerul Educaţiei a publicat luni, 5 iulie, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultate finale la Evaluarea Naţională în judeţul Hunedoara. Câţi elevi au medii peste cinci

Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

În judeţul Hunedoara au susţinut examenele circa 2.500 de absolevenţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 64,61% (59,34% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 72,13% (70,70%  - sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoţiile anterioare – 21,27 % (19,61% - sesiunea iunie-iulie 2020). La nivel naţional, rata de promovare este de 67,8 %, faţă de 62,9 %, înregistrată în - sesiunea iunie-iulie 2020.

În judeţul Hunedoara au promovat Bacalaureatul 1.581 de candidaţi, dintr-un total de 2.447 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 1504 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 77 de candidaţi din promoţiile anterioare.

Patru candidaţi au obţinut media 10 (faţă de 9 candidaţi în prima sesiune a anului trecut). Doi dintre aceştia au susţinut examenul la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, unul provine de la Colegiul Naţional „Decebal” Deva şi unul este absolvent al Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara.

Pe discipline de examen, situaţia candidaţilor cu note de 10 este următoarea:
• 39 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română;
• un candidat a obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura maternă;
• 33 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică - 17 / Istorie – 16)
• 52 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, contestaţiile pot fi depuse/transmise luni, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 9 iulie.

Mai puteţi citi şi:

Profesor urmărit penal pentru agresiune, la sesizarea unui elev. Poliţiştii au aflat despre fapte în cadrul unei acţiuni de prevenire a violenţei în şcoli

Marcel Lapteş şi Mircea Lac au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului Deva

A murit Doina Ona, unul dintre cei mai apreciaţi dascăli, mentor pentru elevii pasionaţi de muzică

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite