GALERIE FOTO: Spectacol şi adrenalină pe două roţi la competiţia enduro de la Ghelari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi-dimineaţă, peste 130 de motociclişti de KTM-uri au pornit în aventura „Enduro Panorama”, considerată cea mai importantă competiţie mototociclistică organizată în judeţul Hunedoara.

Evenimentul, care se desfăşoară în ţinutul Pădurenilor, a stârnit un interes mare hunedorenilor. Sute de oameni au urcat la Ghelari, pentru a asista la întrecere. Astăzi, enduriştii au avut în faţă 100 de kilometri de traseu în zona Florese - Lunca Cernii, cu porţiuni extrem de solicitante pentru participanţi şi motoare. Una dintre specialele are loc pe Valea Florese, unde riderilor li s-au pregătit mai multe urcări şi coborâri pe versanţii muntelui, situaţi faţă în faţă.

Au înfruntat un traseu dificil

Aseară, în prologul competiţiei, motocicliştii au pornit în cursă pe un traseu anevoios, întins pe cinci kilometri de teren accidentat, cu o coborâre abruptă în zona fostei exploatări miniere de la Ghelari, traseu presărat cu obstacole greu de trecut chiar şi pentru motocicliştii experimentaţi. Nu toţi participanţii au reuşit să încheie cursa cu bine. Unul dintre concurenţi a fost transportat la spital, după ce şi-a rupt piciorul la încercarea de a „zbura” peste buştenii care au blocat drumul.

„A fost senzaţional. Deşi am şi eu motocicletă şi sunt obişnuit să o conduc pe drumurile pline de gropi din oraş, nu m-aş fi încumetat să parcurg un asemenea traseu”, spune Albert Păcurar, unul dintre spectatori. Hunedorenii sunt invitaţi şi mâine, la o etapă la fel de spectaculoasă. Spectatorii sunt aşteptaţi pe drumul de acces către localitatea Runcu, unde riderii vor trece peste stânci şi vor înfrunta bolovănişul de pe versant.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite