FOTO Prima stradă pietonală din centrul municipiului Hunedoara prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală din Hunedoara vrea să transforme o porţiune a Bulevardului Corvin, considerată una dintre cele mai circulate străzi ale municipiului, în stradă pietonală. Primele demersuri au fost făcute.

Accesul autoturismelor va fi oprit pe artera rutieră de aproximativ 500 de metri, care leagă Casa de cultură a Hunedoarei de Parcul Copiilor. Strada va fi transformată într-un corso, susţin reprezentanţii primăriei, care au pus în discuţie proiectul.

„În următoarea lună vom supune aprobării în Consiliul local un proiect legat de această stradă din centrul Hunedoarei. Cred că transformarea ei într-una doar pentru pietoni va fi în beneficiul hunedorenilor”, a declarat primarul Viorel Arion.


Iniţiativa a stârnit deja dezbateri intense pe paginile on-line de socializare.
„Hunedoara nu oferă prea multe locuitorilor ei. Este un municipiu în care oamenii nu prea au ce vedea şi preferă să stea în faţa televizorului sau la scara blocului, nu să îşi petreacă timpul în oraş. Poate strada pietonală ar schimba lucrurile în bine”, este de părere Ionel, pe Facebook.

„Astfel de proiecte trebuie bine gândite. Primăria ar trebui să apeleze la arhitecţi şi designeri pentru a pune în valoare oraşul, nu să închidă străzi de capul ei”, consideră un alt tânăr din localitate.


În prezent, Hunedoara nu are un corso, iar în ultimii ani nu au fost puse în aplicare proiecte legate de schimbarea imaginii oraşului, din punct de vedere al arhitecturii.
 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite