FOTO Femeie în stare gravă într-un sat izolat pe munte. Salvamontiştii au ajuns la ea prin nămeţi de aproape doi metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII: Salvamont Hunedoara
FOTOGRAFII: Salvamont Hunedoara

Drumul spre satul Meria din Ţinutul Pădurenilor a fost acoperit, pe alocuri, cu nămeţi de aproape doi metri, iar salvamontiştii chemaţi în ajutorul unei femei au avut o misiune dificilă.

GALERIE FOTO

Misiune dificilă pentru salvamontiştii hunedoreni, chemaţi, miercuri seara, în ajutorul unei femei imobilizate la pat, care se simţea rău.

Pentru a ajunge la casa acesteia, din cătunul Meria aflat în Munţii Poiana Ruscă, au trebuit să străbată un drum dificil de munte, care era blocat în unele locuri de nămeţi de aproape doi metri. „Din cauza faptului că drumul este înzăpezit şi greu practicabil, iar ambulanţa nu poate urca, s-a acţionat cu un ATV şenilat dotat cu targă Akja”, a informat Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Apelul la 112 a fost înregistrat miercuri, în jurul orei 20.00. ATV-ul salvamontiştilor a rămas blocat în zăpadă, astfel că au fost nevoiţi să continue deplasarea pe schiuri, până la casa femeii. Aceasta a fost preluată cu o targă şi coborâtă la Lunca Cernii de Jos, unde era aşteptată de echipajul medical al Ambulanţei pentru a fi transportată la spital.

salvamont

„Acţiunea s-a încheiat dimineaţa în jurul orei 08:00, cu predarea bolnavei la echipajul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara. Au participat 7 salvatori montani şi 2 aparţinători”, a informat Salvamont Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Ţinutul Pădurenilor a fost lăsat de izbelişte de autorităţi. Sunt peste 120 de kilometri de drumuri de coşmar 

VIDEO Sărbătoarea care animă cel mai pitoresc loc. Cum s-au păstrat tradiţiile în Pădurenime, ţinutul care a pierdut două treimi din populaţie în cinci decenii

VIDEO Cea mai degradată biserică veche de lemn a fost salvată de voluntari: cum arată locul după o vară de muncă


 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite