FOTO Cum sunt determinaţi vizitatorii mănăstirilor să nu fumeze, să nu rupă florile şi să păstreze curăţenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 5.000 de oameni au venit azi la mănăstirea Prislop. FOTO D.Guţă Adevărul.
Circa 5.000 de oameni au venit azi la mănăstirea Prislop. FOTO D.Guţă Adevărul.

Miile de pelerini care ajung în fiecare sfârşit de săptămână la Prislop sunt întâmpinaţi de afişe lipite de copaci sau de stîlpii de iluminat, în care li se explică, pe lângă regulile de vizitarea a mănăstirii, şi de ce trebuie să se lase de fumat.

Unul dintre mesajele care au atras atenţia vizitatorilor este cel în care le este recomandat fumătorilor să renunţe la acest viciu, nu din cauza afecţiunilor provocate de fumat, ci dintr-un motiv de natură spirituală: „Orice ţigară aprinsă este tămâie adusă diavolului”, sunt înştiinţaţi pelerinii la intrarea în curtea mănăstirii din Ţara Haţegului.


Şi alte mănăstiri îi întâmpină pe vizitatori cu mesaje educative, care ar putea fi considerate neobişnuite. „Atenţie. Porunca a opta. Să nu furi. Interzis a fura sau a rupe florile”, este afişul plasat la intrarea în incinta mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului”, din Băile Herculane.

hd
hd

Mănăstirea, destinaţie favorită

Apropierea Paştelui a adus un număr impresionant de pelerini la Prislop. Duminică dimineaţa, peste 5.000 de oameni au intrat pe porţile mănăstirii, pentru a fi prezenţi la slujba religioasă, ori pentru a aduce un omagiu părintelui Arsenie Boca, înmormântat în cimitirul mănăstirii. Cu flori şi candele, oamenii au aşteptat zeci de minute la coadă pentru a ajunge la mormântul părintelui Arsenie Boca, împodobit de florile multicolore

Citeşte şi:

FOTO Evreii din Hunedoara: povestea unei comunităţi dispărute, măcinată de anii celui de-al doilea război mondial

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite