FOTO Cum a fost sărbătorită Învierea în Catedrala Eroilor din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La slujba de Înviere care a avut loc la biserica din centrul civic al Hunedoarei au participat sute de oameni. Atmosfera a fost încărcată de emoţie pentru mulţi dintre hunedorenii care s-au strâns în faţa Catedralei Eroilor, devenită, de Paşte, unul dintre cele mai aglomerate locuri din municipiu.

Noaptea Învierii a adus aproape 1.000 de hunedoreni în Parcul Tineretului din Hunedoara, unde a fost ridicată Catedrala Eroilor.

Cu candele şi lumânări au întâmpinat localnicii Învierea Domnului, iar împrejurimile bisericii au fost acoperite de valuri de luminiţe. Cele mai emoţionante momente au început la miezul nopţii, când lumina sfântă a fost primită de creştini, iar oamenii au cântat „Hristos a Înviat”.

Noapte luminată

„E o atmosferă frumoasă la care contribuie ziua de sărbătoare, dar şi felul în care arată parcul şi biserica nouă. Am venit aici la slujbă, pentru că sunt mulţi tineri”, spune Andreea, una dintre adolescentele care au participat la slujba de Înviere, ţinusă de soborul condus de preotul Ioan Tiric.

Catadrala Eroilor din Hunedoara a fost ridicată până în anul 2009, când aici a avut loc prima slujbă religioasă. Are hramul „Toţi Sfinţii” şi a devenit unul dintre lăcaşurile de cult cele mai aglomerate din municipiu, în zilele de sărbătoare.

Vă recomandăm şi:

FOTO Poveste tristă de Paşte: ultimii cinci creştini din Gialacuta şi satul rămas fără biserica veche de trei secole

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului”: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite