Femeia care s-a pozat lângă capra neagră ucisă la poalele Retezatului a stârnit furia românilor: „Cum să fii fericită lângă o frumuseţe a naturii omorâtă?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia s-a arătat fericită de trofeu.
Femeia s-a arătat fericită de trofeu.

O femeie care s-a fotografiat alături de o capră neagră ucisă şi lăsată să zacă într-o baltă de sânge a stârnit revolta românilor.

O femeie din Haţeg a stârnit o revoltă pe Facebook, după ce s-a fotografiat alături de o capră neagră ucisă şi a publicat imaginea pe pagina sa de socializare, cu următorul mesaj: „La vânătoare de dimineaţa. Simţindu-se fericită”.

Pietrele pe care a fost aşezată capra „la poză” au fost înroşite de sângele animalului. Petronela S. a prezentat şi locaţia fotografiei publicată duminică dimineaţa pe Facebook: o pensiune din Munţii Retezat. În câteva zeci de minute, imaginea a stârnit o mulţime de comentarii: „Cum să fii fericită lângă o frumuseţe a naturii omorâtă. Nu sunt destule capre, oi, porci de sacrificat pentru mâncare?”; „Câtă inconştienţă”; „Vai, săraca. Cum curge sângele din ea. Ce brutal. Mai bine ştergeţi poza că vă ia Poliţia. Capra neagră e ocrotită de lege”.

Autoarea postării a fost contactată de reporterul adevarul.ro, dar nu a dorit să facă precizări asupra fotografiei. Reprezentanţii pensiunii din Retezat au transmis că „Totul este legal”. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc vânătoarea. Din primele informaţii, capra neagră a fost recoltată în condiţiile legii. La scurt timp, femeia şi-a sters postarea.

Caprele negre pot fi văzute de turiştii care se aventurează pe munte, în Masivele Retezat şi Parâng. Sunt protejate de lege, fiind considerate animale sălbatice pe cale de dispariţie, totuşi, vânătoarea lor este permisă în România.

Anul trecut Ministerul Apelor şi Pădurilor a aprobat „recoltarea” a aproape 500 de exemplare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Vitrina cu trofee a unor suspecţi de braconaj a fost confiscată de poliţişti. Zeci de animale au fost vânate ilegal

Controversele morţii tânărului Darius Şendroiu, ucis la vânătoare. Ce au stabilit procurorii la şapte luni de la tragedie

Vânătorul care a oripilat România: s-a lăudat că a ucis-o „pe bunica lu’ Bambi”, cu un glonte în inimă: „Ăsta-i talentul!”


 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite