Examenele de simulare la Bacalaureat sunt incerte în judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ultimele examene de simulare a Bacalaureatului, doar unul din cinci elevi participanţi a promovat. D.G. ARHIVĂ.
La ultimele examene de simulare a Bacalaureatului, doar unul din cinci elevi participanţi a promovat. D.G. ARHIVĂ.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, instituţia nu a stabilit încă dacă vor fi organizate sesiuni de simulare a examenelor de Bacalaureat.

„Decizia în acest sens va fi luată, cel mai probabil, în următoarele zile”, a declarat inspectorul şcolar Mate Marta, purtătoarea de cuvânt a IŞJ Hunedoara. În luna februarie, în judeţul Hunedoara au avut loc examenele de simulare a probelor de Bacalaureat: doar circa 500 de elevi au promovat testele, dintre cei 2.600 de elevi înscrişi.

Elevii au fost slab pregătiţi
În luna decembrie a anului trecut elevii de clasa a douăsprezecea au dat un examen la matematică, asemănător celui la care vor putea să se prezinte pentru diploma de Bacalaureat.

„Unii dintre profesori, cum este cel de fizică, ne spun că va trebui să dăm examenul de simulare a Bacalaureatului, alţii ne anunţă că nu ştiu nimic despre el, deşi în alte judeţe simulările au continuat”, a afirmat o elevă din Hunedoara.
În judeţ, circa 4.500 de elevi se află în faţa acestui ultim examen important din liceu.

Citeşte şi:

FOTO Legendele fascinante ale Hunedoarei: blocul fantomă, tunelul subteran dintre Hunedoara şi Deva şi liliecii vampir

CUM NE RESPECTĂM ISTORIA Monumentele cu care ne mândrim în lume au fost invadate de piromani, vandali şi amatori de sex în public

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite