FOTO Recunoaşteţi oraşele? Cum s-au schimbat în 40 de ani Deva şi Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O imagine veche din anul 1973, a zonei Bucegi din Hunedoara, în vremea în care nu fusese construit cinematograful Flacăra.
O imagine veche din anul 1973, a zonei Bucegi din Hunedoara, în vremea în care nu fusese construit cinematograful Flacăra.

În urmă cu 40 de ani, în vremea în care au fost realizate aceste fotografii în Hunedoara şi Deva, cele două municipii învecinate se aflau în plină construcţie.

Castelul Corvinilor din Hunedoara şi cetatea medievală din Deva au rămas între puţinele „puncte fixe”, care nu au suferit schimbări dramatice, astfel că turiştii din trecut îşi pot aminti şi acum, la vederea celor două monumente, de locurile vizitate.

Deva, cu bulevarde pustii
Cele două municipii se prezintă vizitatorilor cu o înfăţişare schimbată. În Deva, bulevardele aproape pustii din anii 1970 sunt suprapopulate de maşini. Copacii de pe marginea străzilor din centrul municipiului au dispărut pentru a face loc parcărilor. Au apărut în schimb statui, fântâni arteziene, sensuri giratorii, hypermarketuri şi biserici.

Hunedoara, mai animată în trecut
În Hunedoara, anii 1970 au însemnat una dintre perioadele cele mai prolifice ale municipiului, aflat atunci în plin proces de urbanizare. Mult mai animat în acea vreme, municipiul este comparat acum, de mulţi dintre locuitorii lui, cuu o staţiune. Cea mai mare schimbare a municipiului în ultimii 40 de ani este legată de dispariţia celei mai mari zone industriale a combinatului siderurgic, cu care Hunedoara s-a identificat în ultimele decenii.

Citeşte şi:

FOTO Visăm să trăim din turism, dar nu avem grijă de Castelul Corvinilor!

FOTOGALERIE Castelul Hunedoarei după “marele incendiu de la 1854” face istorie pe Internet

FOTO Legendele fascinante ale Hunedoarei: blocul fantomă, tunelul subteran dintre Hunedoara şi Deva şi liliecii vampir

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite