Echipele Salvamont Hunedoara continuă marcarea traseelor turistice din Munţii Poiana Ruscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele Salvamont Hunedoara continuă acţiunea de marcare a traseelor turistice din munţii Poiana Ruscă şi Ţinutul Pădurenilor.

Salvatorii montani profită de vremea bună şi derulează o campanie de remarcare şi curăţare a traseelor turistice din judeţ. Pentru început, au abordat traseele cu plecare din municipiul Hunedoara având ca destinaţie munţii Poiana Ruscă, a informat Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Primele echipe ale Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara au ieşit în teren de miercuri, 22 aprilie. Una dintre echipe a început lucrul la traseul bandă roşie care ajunge la Ghelari – Poieniţa Voinii – Vadu Dobrii – Poiana Crivina şi are ca destinaţie finală Vf. Rusca. În prima zi, traseul a fost verificat şi remarcat până în zona Ghelari – Poieniţa Voinii.

Joi, o altă echipă a continuat refacerea şi curăţarea traseului pe sectorul Poieniţa Voinii – Vadu Dobrii.
O a treia echipă s-a ocupat de refacerea şi curăţarea traseului turistic de pe Valea Cernei (marcaj bandă albastră/triunghi albastru).

marcaje

Marcajele au fost reîmprospătate, a fost tăiată vegetaţia din zona stâlpilor şi a indicatoarelor de semnalizare pentru o mai bună vizibilitate a lor. Traseul marcat cu bandă albastră porneşte de la Centrul de Informare Turistică din Hunedoara şi atinge următoarele puncte: Tăul Teliucului – Lacul Cinciş – Bolta Apei – Cheile Cernei – Lunca Cernii – Gura Bordului - limită cu judeţul Caraş-Severin.  

Un alt treilea traseu care străbate Ţinutul Pădurenilor este cel marcat cu bandă galbenă. Tot cu plecare din Hunedoara, acesta va conduce turiştii spre furnalul de la Govăjdie - Cerişor - Lelese - Vadu Dobrii. „Şi acesta va fi verificat şi remarcat de către salvamontişti, pentru ca, atunci când vor fi ridicate restricţiile impuse de pandemie, iubitorii de drumeţii să poată ajunge uşor la destinaţiile dorite”, a informat Salvamont Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Ţinutul Pădurenilor a fost lăsat de izbelişte de autorităţi. Sunt peste 120 de kilometri de drumuri de coşmar 

VIDEO Sărbătoarea care animă cel mai pitoresc loc. Cum s-au păstrat tradiţiile în Pădurenime, ţinutul care a pierdut două treimi din populaţie în cinci decenii

VIDEO Cea mai degradată biserică veche de lemn a fost salvată de voluntari: cum arată locul după o vară de muncă

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite