Dosarul elevelor vândute pentru sex în garsonieră: proxeneţii minorelor "nu ştiau că fetele se prostituează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Peti, Telus Frigescu şi Grigore Nebunu au fost audiaţi miercuri în instanţa Tribunalului Hunedoara, în procesul în care au fost judecaţi pentru trafic de minori şi proxenetism. Telus Frigescu şi Grigore Nebunu au negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minore.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au audiat inculpaţii din dosarul reţelei de proxenetism cu minore din Valea Jiului. Marius Peti, Telus Frigescu şi Grigore Nebunu, cei trei hunedoreni reţinuţi de DIICOT, la sfârşitul lunii aprilie, pentru infracţiuni de proxenetism şi trafic de minori s-au prezentat miercuri în faţa instanţei şi au declarat că unele dintre acuzaţiile care le-au fost aduse sunt nefondate.

Telus Frigescu a declarat că nu a întreţinut relaţii sexuale cu minore, ci a pus la dispoziţie garsoniera sa unor cunoscuţi, fără să ştie care este este scopul pentru care aceştia o foloseau. Procurorii susţin că acolo minorele întreţineau relaţii sexuale cu clienţii lor.

Grigore Nebunu a negat, de asemenea, că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, susţinând că poate demonstra acest lucru prin acte medicale, pe care le va depune la dosar.

Dosarul în care sunt inculpaţi cei trei vizează posibile infracţiuni de trafic de minori şi prostituţie. Potrivit procurorilor, printre victimele grupării infracţionale s-ar afla minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, care erau convinse de proxeneţi să se prostitueze. „Începând cu toamna anului 2014, inculpatul P. M. G., minor în vârstă de 17 ani, a recrutat două minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve ale unor unităţi şcolare de pe raza municipiilor Lupeni şi Vulcan şi care proveneau din familii dezorganizate, în scopul exploatării sexuale. Inculpatul folosea metoda „loverboy”, dezvoltând o dependenţă emoţională victimelor, iar ulterior le determina să practice  prostituţia, sumele de bani obţinute de acestea fiind însuşite de către acesta. De asemenea, inculpatul le ameninţa că în situaţia în care victimele nu obţineau anumite sume de bani din activitatea de prostituţie, urma să le denunţe părinţilor”, a informat DIICOT.

Au silit trei eleve să se prostitueze
Telus Frigescu (61 de ani), prezentator al unei emisiuni tv la un post din Valea Jiului, şi Grigore Nebunu (60 de ani) sunt suspectaţi că au săvârşit mai multe infracţiuni de proxenetism în formă agravantă, respectiv act sexual cu un minor.

„Aceştia au determinat un număr de trei persoane de sex feminin cu vârstele cuprinse între 14 şi 15 ani, să practice prostituţia, pe raza minicipiului Petroşani. Inculpaţii puneau la dispoziţia victimelor o garsonieră şi, totodată racolau clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu victimele minore. Sumele obţinute de către acestea erau însuşite de inculpaţi. De asemenea, inculpaţii au întreţinut raporturi sexuale cu minorele, deşi cunoşteau faptul că acestea sunt eleve de şcoală generală”, a informat DIICOT. Garsoniera aparţinea prezentatorului tv, care realiza emisiuni dedicate sportului.

În luna decembrie a anului trecut, alţi trei hunedoreni din Valea Jiului, printre care se afla şi fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan, au fost reţinuţi şi trimişi după gratii pentru infracţiuni de proxenetism şi trafic de minore. Daniel Pleşcan, Silviu Mihăiţă Praţa şi Mihaela Constantina Ciociu, cei trei tineri din Valea Jiului, au fost acuzaţi că, în perioada iulie – decembrie 2014, ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Scene şocante în centrul Devei: interlopii au bătut doi italieni şi o tânără

Doi italieni au fost bătuţi crunt în centrul municipiului Deva, după ce au intervenit în ajutorul unei tinere, agresată pe terasa localului patronat de unul dintre ei. Autorii infracţiunilor sunt cunoscuţi în lumea interlopă din municipiu.

Destinul crunt al femeii violate de cei trei „călăi“. Bătută până a intrat în comă, lăsată într-o baltă de sânge în centrul Devei, a murit după trei zile de chinuri

Femeia care a fost violată şi bătută în centrul municipiului Deva, de trei minori cu vârste între 14 ani şi 15 ani, a murit în spital, după trei zile de suferinţă.

Chinurile unei femei fără adăpost: a fost violată de trei minori, bătută până la leşin şi lăsată într-o baltă de sânge pe stradă

O femeie în vârstă de 40 de ani, rămasă fără adăpost, a trecut prin momente cumplite. A fost batjocorită de trei adolescenţi, care au jefuit-o apoi şi au abandonat-o în stare de inconştienţă, în centrul Devei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite