Doi poliţişti au fost condamnaţi pentru maltratarea unui tânăr prins la furat. Vor plăti daune de 200.000 de lei victimei rămase fără un rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Deva a condamnat la închisoare cu suspendare doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean hunedoara, pentru purtare abuzivă faţă de un tânăr anchetat pentru furt. Victima lovită a rămas fără un rinichi. Poliţiştii, în soldiar cu IPJ Hunedoara, vor plăti daune de 200.000 de lei, conform deciziei magistraţilor.

Magistraţii Judecătoriei Deva au condamnat doi poliţişti la închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri ce vor trebui acordate lui Ionuţ Puian (24 de ani), un tânăr agresat în 2009, în timpul anchetei. Sentinţa a fost pronunţată marţi, în procesul judecat pe fond, la Deva.

„Instanţa dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care au fost trimişi în judecată inculpaţii Ciocodeică Sebastian Adrian şi Moldovan Ioan Horaţiu din infracţiunile de purtare abuzivă şi cercetare abuzivă, în infracţiunea de purtare abuzivă. Instanţa condamnă pe inculpatul Ciocodeică Sebastian Adrian, la pedeapsa de 3 ani închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, şi condamnă pe inculpatul Moldovan Ioan Horaţiu, la pedeapsa de 3 ani închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii aplicată inculpaţilor, pe durata unui termen de încercare de 5 ani”, a informat Judecătoria Deva.

De asemenea, instanţa i-a obligat pe cei doi ca, în solidar cu partea responsabilă civilmente I.P.J Hunedoara, să plătească daune morale de 200.000 lei, către Puian Ionuţ. Sentinţa nu este definitivă.

A rămas fără un rinichi

În procesul judecat de magistraţii hunedoreni, cei doi polişişti au fost acuzaţi de agresarea tânărului pe care îl anchetau pentru furt de combustibil. Ionuţ Puian (23 de ani) a rămas fără un rinichi în urma bătăii primite, susţine el, chiar în sediul Poliţiei Deva. Povestea incidentului a început în noaptea de 15 noiembrie 2009. Ionuţ Puian, împreună cu patru prieteni de-ai săi, toţi din Petrila, s-au înţeles pentru a se deplasa în Deva, unde urmau să fure benzină din rezervoarele autoturismelor Dacia vechi parcate pe străzi. Cei cinci au ajuns cu maşina părinţilor lui Ionuţ în municipiu, însă au fost prinşi în flagrant de poliţişti. Adus la secţie, Ionuţ Puian nu a cooperat cu cei care îl anchetau. În biroul unde era audiat, tânărul a cerut să fie asistat de un avocat. Drept răspuns, a relatat acesta, unul dintre poliţişti l-a lovit cu pumnii în cap, iar un alt ofiţer l-a lovit cu picioarele în spate, încât victima şi-a pierdut cunoştiinţa. În urma agravării stării sale de sănătate, Ionuţ Puian a ajuns în spital, iar din cauza complicaţiilor, medicii au trebuit să îi extirpeze un rinichi.


Vă recomandăm şi:

Scrisoarea de mâhnire a unui poliţist: „Suntem proscrişii ţării, nu putem folosi arma din dotare de teamă că vom fi târâţi prin tribunale de infractori”

Moartea poliţistului Gheorghe Ionescu, ucis de milionarul turc ce s-a urcat băut la volan şi l-a lovit intenţionat cu maşina, a stârnit reacţii aprinse în rândul poliţiştilor. Unul dintre poliţiştii hunedoreni care au luat atitudine după tragedia celui supranumit „Dulăul”, a dezvăluit într-o scrisoare deschisă problemele cu care se confruntă în prezent poliţişti.

Poliţistul care s-a solidarizat cu Traian Berbeceanu a fost "avertizat pentru abateri" de şefii IPJ Hunedoara

Claudiu Ionescu nu a scăpat fără un avertisment scris din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma unor scrisori emoţionante publicate pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după arestarea fostului comisarul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut "să dăm foc palatelor mafioţilor" îşi acuză superiorii de abuzuri

Claudiu Ionescu, un inspector principal de poliţie, a intrat într-o adevărată luptă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul din Hunedoara susţine că a fost cercetat disciplinar pe nedrept după ce a dezvăluit problemele cu care confruntă instituţia şi, recent, a că a fost trimis abuziv la un control psihiatric.

Mărturia poliţistului rănit într-un flagrant periculos: şi-a pus în pericol viaţa pentru a opri un traficant       

Un poliţist care a participat la un flagrant, pentru a captura un traficant de droguri, a dezvăluit cum şi-a pus viaţa în pericol, după ce a încercat să îl oprească pe suspect. Ofiţerul a fost lovit cu maşina de traficantul pe care l-a somat să se predea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite