Mărturia poliţistului rănit într-un flagrant periculos: şi-a pus în pericol viaţa pentru a opri un traficant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost reţinut şi arrestat în cele din urmă. FOTO ARHIVĂ:
Suspectul a fost reţinut şi arrestat în cele din urmă. FOTO ARHIVĂ:

Un poliţist care a participat la un flagrant, pentru a captura un traficant de droguri, a dezvăluit cum şi-a pus viaţa în pericol, după ce a încercat să îl oprească pe suspect. Ofiţerul a fost lovit cu maşina de traficantul pe care l-a somat să se predea.

Un poliţist audiat ca martor de Tribunalul Hunedoara, într-un dosar de trafic de droguri, a relatat cum a fost accidentat în timpul unui fragrant pentru prinderea unor traficanţi de droguri. În urma acestui incident a fost rănit grav. Flagrantul a avut loc în luna septembrie a anului trecut, într-o zonă aglomerată din Timişoara. Poliţiştii şi-au asumat riscuri, pornind în urmărirea unui suspect de trafic de cannabis, marfă adusă din Grecia. Au vrut să îl captureze pe tânărul care transporta marfa cu un autoturism, blocându-l în trafic. „Acest mod de lucru este defectuos şi periculos”, relata Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, într-o scrisoare făcută publică la arestarea sa.

A dat cu maşina peste pooliţist
Suspectul nu a oprit maşina la avertismentele poliţiştilor şi ale ofiţerilor de la Crimă Organizată, chiar dacă aceştia erau în uniforme şi purtau legitimaţiile la vedere. A trecut pe culoarea roşie a semaforului şi s-a aventurat în depăşiri riscante. „Maşinile noastre au continuat urmărirea şi la un moment dat, autoturismul condus de unul dintre suspecţi a fost blocat între alte maşini. Am coborât din maşina care se afla în spatele autoturismului său, am scos pistolul şi l-am somat pe inculpat să coboare din maşină. Înainte de asta, a acroşat una dintre maşinile noastre. Apoi, la vederea mea, s-a uitat în dreapta şi în stânga şi a demarat, lovindu-mă cu autoturismul”, a mărturisit poliţistul, astăzi, în faţa instanţei. Audiat ca parte civilă, acesta a venit la tribunal, cu piciorul fixat într-o proteză. Rănile de pe urma accidentului suferit nu s-au vindecat nici la patru luni de la data flagrantului.
Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara, a precizat că în acest dosar magistraţii au aprobat efectuarea unei expertize medico-legală la IML Timişoara, care să clarifice îmrejurările accidentului.

Mod de operare riscant
Într-o scrisoare făcută publică la arestarea sa, în octombrie 2013, Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, scria şi despre riscurile la care sunt supuşi ofiţerii de la Crimă Organizată, în timpul unor astfel de flagranturi, organizate în zone intens circulate. “Exemplificativă în acest sens este acţiunea din data de 24.06.2013 de la Sibiu. Într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de SCCO Sibiu sub coordonarea DIICOT - BT Sibiu a fost interceptat un colet cu haşiş trimis din Spania prin intermediul unei firme de curierat. Din dispoziţia procurorilor, drogurile nu au fost substituite din colet  înaintea realizării flagrantului. Mai mult, procurorii au dispus că prinderea în flagrant să nu se realizeze odată cu preluarea coletului de către suspecţi, aceştia fiind lăsaţi să plece cu maşină pentru a fi blocaţi în trafic, în loc aglomerat, iar suspecţii să fie trântiţi cu burta la pământ. Acest mod de lucru este defectuos şi periculos, fiind încălcate toate procedurile în acest sens. Oare ce se întâmplă şi cine se făcea vinovat  dacă suspecţii ar fi putut să scape având drogurile asupra lor? Cine se făcea vinovat dacă poliţiştii ar fi fost obligaţi de împrejurări să folosească armamentul din dotare? Cine ar fi fost răspunzător dacă odată cu urmărirea maşinii suspecţilor şi blocarea în trafic, s-ar fi produs un accident rutier grav?”, scria Traian Berbeceanu.

Droguri aduse din Grecia
În dosarul de trafic de droguri de risc sunt judecaţi patru tineri din Hunedoara şi Timişoara. În septembrie 2013, ofiţerii BCCO Alba-Iulia şi SCCO Hunedoara au confiscat  de la o grupare care a adus droguri de risc din Salonic, Grecia, şi le vindea în Timişoara şi Hunedoara, 4,5 kilograme de cannabis, 20.000 lei şi 4.500 euro. Liderul grupului, Alexandru Gal, este acuzat că a adus în România în cursul anului 2013 zece kilograme de cannabis, pe care le distribuia în municipiul Timişoara către doi dealeri. Aceştia la rândul lor distribuiau marfa către numeroşi dealeri stradali din Timişoara şi Hunedoara, care le furnizau către consumatori din cele două oraşe.
 

Vă recomandăm şi:

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului

VIDEO Dezvăluirile soţiei „comisarului Cattani”: cum îşi protejează Traian Berbeceanu familia, după eliberare

FOTO VIDEO Noaptea „Comisarului Cattani“. Întâlnirea cu fiul său l-a copleşit pe cel mai dur poliţist

„Băieţii răi” s-au lepădat de „Comisarul Cattani”: ce îi transmit foştii capi ai lumii interlope poliţistului aflat în necaz

Povestea Mirelei Litera, „femeia fatală” dintre Simota şi Litera, devenită martor împotriva „Comisarului Cattani”

Rechizitoriul grupării lui Alin Simota: reţeaua de teroare a milionarului acuzat de crimă organizată şi şantaj

Baronul Văii Jiului: Alin Simota a fost ajutat de interlopi şi de politicieni să se impună în „zona fierbinte” a Hunedoarei

FOTO Lista „Comisarului Cattani”: cine sunt „băieţii răi” care au depus mărturie împotriva lui Traian Berbeceanu

EXCLUSIV VIDEO Soţia „Comisarului Cattani” despre ziua arestării: „I-am spus copilului că Traian e în străinătate”

FOTO Duşmanii lui Traian Berbeceanu. Cine sunt cei pe care şeful de la Crimă Organizată îi acuză că i-au vrut capul

VIDEO Traian Berbeceanu a fost reţinut. Ce mesaje îi transmit hunedorenii „justiţiarului” de la BCCO

FOTO Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi, în prima lovitură dată jefuitorilor combinatului. Povestea mafiei fierului, salvată de amorţeala justiţiei

FOTO VIDEO Traian Berbeceanu a fost ridicat de mascaţi. Declaraţie şocantă a şefului BCCO Alba despre dosarul său

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite