DNA a efectuat percheziţii la Consiliul Judeţean Hunedoara. Anchetatorii au ridicat documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Consiliul Judeţean Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au percheziţionat, marţi dimineaţă, mai multe biroruri din Consiliul Judeţean Hunedoara, într-o anchetă care, potrivit reprezentanţilor CJ Hunedoara, vizează activitatea din trecut a instituţiei.

Procurorii DNA au efectuat noi verificări la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara. Dorin Gligor, preşedintele interimar al instituţiei, a confirmat percheziţiile efectuate marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie şi a precizat că anchetatorii au ridicat mai multe documente, fără însă a aduce la audieri funcţionari din cadrul instituţiei.

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba au refuzat să ofere informaţii despre acţiunile desfăşurate la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara.

De la începutul acestui an, procurorii DNA au efectruat mai multe cercetări la Consiliul Judeţean Hunedoara. Cel mai recent dosar a urmat percheziţiilor din luna februarie, iar ancheta a vizat împrejurările în care Monica Georgescu a obţinut funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara.

Monica Georgescu a fost pusă sub învinuire pentru abuz în serviciu. De asemenea, Dan Daniel, secretar al judeţului Hunedoara şi Mihaela Ştefan, şef serviciu administraţie publică locală, sunt anchetaţi pentru abuz în serviciu. Pentru cei trei s-a dispus cercetarea în libertate, cu măsura controlului judiciar.


Vă recomandăm şi:

Funcţionarii CJ Hunedoara au asaltat instituţia cu învoiri pentru drumurile la DNA. Angajaţii dau declaraţii în dosarele de corupţie ale foştilor şefi

Dorin Gligor, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat astăzi, că în multe zile angajaţii instituţiei au fost nevoiţi să lipsească de la serviciu pentru a merge la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ceilalţi funcţionari fac eforturi pentru a suplini absenţele angajaţilor chemaţi la audieri, în dosarul în care sunt anchetaţi preşedintele suspendat Mircea Moloţ şi vicepreşedintele suspendat Tiberiu Balint.

Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, sub control judiciar. Mircea Moloţ scapă de arest la domiciliu

Tribunalul Alba a decis marţi, 3 martie, cercetarea sub control judiciar a preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, aflat în arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Aceeaşi hotărâre a fost luată şi în cazul altor trei inculpaţi. Ginerele lui Moloţ, Robertto Patrick Venter, a obţinut definitiv, marţi, statutul de inculpat sub control judiciar.

VIDEO Consiliul Judeţean şi DGASPC Hunedoara sunt vizate într-un dosar de corupţie. Sechestru pe birourile şefilor

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au percheziţionat în această dimineaţă mai multe birouri din Consiliul Judeţean Hunedoara şi din sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Vizaţi de anchetă sunt secretarul judeţului Dan Daniel, şefa DGASPC, Monica Georgescu şi funcţionari Dana Gîrjob şi Mihaela Ştefan.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite