VIDEO Consiliul Judeţean şi DGASPC Hunedoara sunt vizate într-un dosar de corupţie. Sechestru pe birourile şefilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au percheziţionat în această dimineaţă mai multe birouri din Consiliul Judeţean Hunedoara şi din sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Vizaţi de anchetă sunt secretarul judeţului Dan Daniel, şefa DGASPC, Monica Georgescu şi funcţionari Dana Gîrjob şi Mihaela Ştefan.

Şapte percheziţii efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au avut loc în această dimineaţă în judeţul Hunedoara, la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Vizaţi de anchetă sunt, potrivit unor surse judiciare, secretarul judeţului Dan Daniel, şefa DGASPC, Monica Georgescu şi funcţionari Dana Gîrjob şi Mihaela Ştefan.

Procurorii DNA au pus sechestru pe biroul şefei DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu.

„La prima oră a dimineţii au ajuns reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au sigilat întâi biroul directorului nostru general. Ulterior au intrat în birou împreună cu doamna director. Nu ştim ce anume s-a discutat. Pot să vă spun că în momentul de faţă doamna director nu este în instituţie, dar în momentul în care vom afla mai multe informaţii vom face un comunicat. Biroul doamne director Monica Georgescu a fost sigilat până în momentul în care ea a ajuns la birou împreună cu reprezentanţii DNA. Nu am cunoştinţă ca reprezentanţii DNA să fi ridicat înscrisuri sau alte obiecte din sediul instituţiei. Doamna director a plecat împreună cu cei de la DNA”, a declarat Ionela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Hunedoara.

Întrebată dacă percheziţiile derulate astăzi au legătură cu concursul organizat anul trecut pentru ocuparea funcţiei de director al instituţiei, reprezentanta DGASPC a precizat că „la momentul respctiv doamna director a fost la Bucureşti, acolo s-a desfăşurat concursul, este un concurs de promovare în care legislaţia este foarte clară”.

Marin Butar, CJ Hunedoara, despre percheziţiile DNA

Biroul secretarului judeţului Hunedoara, Dan Daniel a fost, de asemenea, sigilat. „În această dimineaţă, la sediul instituţiei noastre s-au prezentat reprezentanţii DNA care au avut mandat pentru a percheziţiona trei birouri din cadrul instituţiei noastre. După câte am înţeles, se efectuează cercetări într-o cauză penală, pe care dumnealor trebuie să o clarifice. Biroul secretarului judeţului Dan Daniel a fost sigilat şi se efectuează cercetări la biroul Corpului de control şi la cel al Serviciului de administraţie publică locală”, a declarat Marin Butar, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Ionela Lazăr, DGASPC Hunedoara, despre percheziţiile DNA


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014. „În cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 7 locaţii situate în judeţul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituţii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii”, a informat DNA.

 


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mircea Moloţ despre percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi în locuinţa sa: „Mă aştept la orice”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în această dimineaţă 18 percheziţii în judeţ. Au fost vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara. Dosarul îl vizează pe Mircea Moloţ, faţă de care însă DNA nu a luat nicio măsură în cauză.

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

Birourile Consiliului Judeţean Hunedoara şi imobilul preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Mircea Moloţ a fost implicat într-un accident. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a scăpat teafăr

Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost implicat într-un accident rutier fără victime, petrecut în Simeria. Mircea Moloţ şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint au fost pasageri în autoturismul condus de şoferul instituţiei, care s-a ciocnit cu alte două maşini.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite