Copiii criminali care au violat şi au ucis o femeie în centrul oraşului au primit noi pedepse. Ce atrocităţi au comis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei adolescenţi au înfiorat prin atrocităţile la care au supus o femeie a străzii, pe care au ucis-o apoi în centrul Devei. Doi dintre ei, Vasile şi Daniel Sîngurelu, au fost condamnaţi pentru o nouă infracţiune, săvârşită la scurt timp după ce au fost puţi în libertate.

Judecătoria Deva a pronunţat sentinţa în dosarul în care Vasile Singurelu şi Daniel Sîngurelu, cei doi adolescenţi condamnaţi pentru violarea, tâlhărirea şi uciderea unei femei în centrul Devei, au fost judecaţi pentru încă o tâlhărie, săvârşită în martie, la scurt timp după ce au fost puşi în liberate. În dosar a mai fost condamnat încă un minor.

Vasile Sîngurelu a rămas cu pedeapsa de 15 ani de detenţie, lui Daniel Sîngurelu i-a dost mărită cu un an condamnarea, la 15 ani de detenţie, ambii fiind condamnaţi pentru o crimă, iar Călin Almăşan a primit un an de internare într-un centru pentru minori.

„Instanţa aplică inculpatului minor Almăşan Călin - Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de un an. Constată că fapta de tâlhărie calificată, dedusă judecăţii, este concurentă cu cea pentru care inculpatului minor Sîngurelu Vasile i s-a aplicat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 15 ani şi menţine măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 15 ani, aplicată anterior inculpatului minor Sîngurelu Vasile. Constată că fapta de tâlhărie calificată dedusă judecăţii, este concurentă cu cele pentru care inculpatului minor Sîngurelu Daniel i s-au aplicat măsurile educative a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 14 ani şi prelungeşte durata măsurii educative privative de libertate a internării într-un centru de detenţie, aplicată anterior inculpatului minor Sîngurelu Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată la 15 ani”, a informat Judecătoria Deva.

În acest dosar cei trei inculpaţi cu vârste de 15 şi 16 ani, au fost arestaţi în luna martie, la scurt timp după ce au jefuit doi elevi, care urcau pe o potecă a Dealului Cetăţii Devei.

Fapta a fost săvârşită de cei doi fraţi la o lună după ce magistraţii au decis punerea lor în libertate, în dosarul în care au fost acuzaţi de violarea, tâlhărirea şi uciderea unei femei fără adăpost, în centrul Devei.

Crima din centrul Devei

Tragedia provocată de cei trei adolescenţi, în noaptea de 9 august 2015 a înfiorat comunitatea din Deva. Daniela Boboia (40 de ani) a fost bătută, jefuită şi violată în Piaţa Victoriei din Deva, lăsată apoi să zacă mai multe ore pe caldarâm. Femeia care să adăpostea pe treptele scării Institutului de Proiectări Hunedoara, din centrul Devei, a murit în spital, după mai multe zile de suferinţă. La scurt timp, agresorii săi, Raul Adafinei (14 ani, la acea vreme), Vasile Sîngurelu (15 ani, la acea vreme) şi Daniel Sîngurelu (15 ani, la acea vreme) au fost arestaţi preventiv pentru viol şi tâlhărie şi omor.

Au urmărit-o înainte de a o viola
Potrivit procurorilor, în sarcina celor trei inculpaţi minori s-a reţinut că, în cursul nopţii după ce, în prealabil, au urmărit-o pe femeia fără adăpost, cu intenţia de a o agresa şi deposeda de bani, Daniel Sîngurelu şi Vasile Sîngurelu i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele până ce aceasta şi-a pierdut cunoştinţa.

„Agresorii au târât-o în partea laterală stânga a scărilor de acces în clădirea IPH Deva, unde minorul Vasile Sîngurelu, profitând de starea de inconştienţă a victimei, a întreţinut un raport sexual cu aceasta, ajutat fiind de ceilalţi doi minori, iar apoi toţi cei trei au deposedat-o de o sumă infimă de bani şi o parte din bunurile ce le avea asupra ei. După comiterea faptelor, cei trei inculpaţi minori au părăsit locul faptei, abandonând victima în stare de inconştienţă”, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. Victima a suferit leziuni craniene şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara - Deva. A murit însă, pe patul de spital. Cei trei agresori, cu toţii aflaţi în abandon şcolar, au fost supuşi unor expertize medico-legală, în urma cărora s-a stabilit că au avut discernământul păstrat la data comiterii faptelor. Potrivit unor cunoscuţi ai femeii, Daniela Boboia a mai fost victima unor agresiuni sexuale în anii trecuţi.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Traumele Mirunei Inel, tânăra bătută până la leşin de interlopul Sorin Palesică: a fost ameninţată cu moartea şi îi este frică să mai iasă din casă

Sorin Palesică, interlopul care a nenorocit în bătaie o tânără salvamontistă din Lupeni, a fost reţinut şi va fi adus luni în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. În acest timp, Miruna Inel, victima bătăuşului, încearcă să îşi revină din traumele şi şocul suferit. Sute de mesage de susţinere i-au fost transmise fetei pe care Sorin Palesică a ameninţat-o cu moartea.

VIDEO Ororile bătăuşului Sorin Palesică: a nenorocit o tânără şi a ameninţat poliţiştii cu moartea. Un alt bărbat a fost răpit şi schingiuit cu câinii interlopului

Sorin Palesică, interlopul care a snopit în bătaie o tânără salvamontistă, într-un bar din staţiunea Straja, a ameninţat cu moartea poliţiştii care au fost chemaţi la faţa locului. Palesică este recidivist, iar în 2006 a fost implicat în răpirea şi schingiuirea unui tânăr, care a fost dus în Defileul Jiului şi lăsat aproape mort, după ce câinii de luptă au fost puşi să îl muşte.

VIDEO Călăul celor două surori jefuite şi ucise în chinuri a fost arestat preventiv

Ovidiu Drîngă a fost adus marţi în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, cu propunere de arestare prventivă, pentru omor şi tâlhărie calificată. Tânărul este acuzat că a comis două crime în urmă cu o săptămână.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite