Centrul pietonal din municipiu va avea încărcătoare solare pentru telefoane şi tablete. Cât costă investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua pietonală, aflată în şantier, va fi dotată cu încărcătoare de telefoane şi tablete, alimentate de energie solară.

Primăria Hunedoara va dota noul centru pietonal, aflat în prezent în şantier, cu încărcătoare de telefoane alimentate cu energie solară.

Un astfel de încărcător solar pentru telefoane mobile şi internet WiFi (Solar Street Mobile Charger) a fost achiziţionat cu 6.300 de lei (1.350 de euro), iar în perioada următoare vor mai fi realizate cinci astfel de achiziţii.

Echipamentul are următoarele specificaţii tehnice: panou fotovoltaic semi-flexibil monocristalin 3x 50w, cu durată proiectată de viaţă 20 ani; acumulator solardeep cycle, fără întreţinere, cu durata proiectată de viaţă 5-8 ani; controler solar victron energy, special cu pornire şi oprire automată, programabil între 1h-13h pentru iluminat led; router wireless/access point internet; priză dublă usb 2.1a x 3 = 6 fast charger: ieşire priză 230v/250va; temperaturi de lucru: -20°C ~ +50° C; rezistenţă la vânt: <100km/h; înălţime de 4 metri; set buloane de montaj. Indtalaţia poate încărca până la 6 telefoane mobile/tablete simultan şi până la 50 zilnic.

Lucările la noul centru pietonal au început în luna august.Viitorul centru pietonal presupune: realizarea de fântâni arteziene; reabilitarea platoului Casei de Cultură; realizarea infrastructurii de comunicaţii şi control acces în zona pietonală Bulevardul Corvin şi platou Casa de Cultură; modernizarea străzilor, parcărilor şi trotuarelor, lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara - Bd. Corvin şi străzi adiacente (partea a IV-a - Bd. Corvin); modernizarea, reabilitarea şi extinderea iluminatului public pe platoul din faţa Casei de Cultură şi pe Bd. Corvin, a informat Primăria Hunedoara. Valoarea celor cinci proiecte integrate este de 9.115.312 lei (fără TVA), iar valoarea totală a lucrării este raportată la o suprafaţă de 11.000 mp. Cel mai mult vor costa fântânile arteziene de pe Bulevardul Corvin: circa 4,8 milioane de lei fântâna muzicală, amplasată în faţa teatrului, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO A început plantarea arborilor pe noul centru pietonal. Specii exotice vor înconjura fântâna de un milion de euro

VIDEO Cât de complicată este problema copacilor din viitorul centru pietonal al municipiului: „Li se fac radiografii”

Cum a eşuat „promenada” din centrul istoric al municipiului. Zona turistică a fost interzisă degeaba maşinilor

Centrul municipiului a intrat în şantier. Două milioane de euro sunt investite în zona pietonală cu fântâni arteziene

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite