VIDEO Cât de complicată este problema copacilor din viitorul centru pietonal al municipiului: „Li se fac radiografii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la Centrul Pietonal din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Lucrări la Centrul Pietonal din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările la viitorul centru pietonal din Hunedoara sunt în toi, dar soarta zecilor de arbori rămaşi pe marginea Bulevardului Corvin nu a fost decisă. O „radiografie” efectuată de o firmă specializată va stabili dacă trebuie tăiaţi.

Peste două milioane de euro sunt investite de municipalitatea din Hunedoara în transformarea Bulevardului Corvin din Centrul Civic într-o zonă pietonală, în care punctele de atracţie vor fi trei fântâni arteziene, care vor costa împreună circa un milion de euro.

Zona a intrat în şantier la începutul lunii august, iar lucrările au avansat într-un ritm bun, susţin reprezentanţii primăriei. După finalizarea proiectului, noul centru pietonal va avea peste 100 de arbori, plantaţi în luna noiembrie,  însă deocamdată nu se cunoaşte ce soartă vor avea cei aproape 40 de copaci rămaşi în prezent pe Bulevardul Corvin.

„Am solicitat un aviz de la Agenţia de mediu să ni se transmită ce trebuie să facem, dacă dorim o altă plantare. Răspunul lor a fost că administratorul public poate hotărî scoaterea copacilor şi plantarea altora, dar în urma unui studiu efectuat de o firmă de specialitate. Noi am achiziţionat serviciile unei firme de consultanţă care trebuie să verifice aşa-numita stare de sănătate a copacilor. Ea va face un fel de radiografie fiecărui copac. Aşteptăm rezultatul acestor radiografii şi abia atunci vom şti care vor fi scoşi şi care trebuie lăsaţi”, susţine primarul Dan Bobouţanu.

artezienehd

În primăvara acestui an, alţi circa 20 de arbori de pe marginea Bulevardului Corvin au fost tăiaţi, după ce specialiştii au considerat că din cauza stării în care se aflau puneau în pericol siguranţa localnicilor. Castanii au fost plantaţi în anii 1960, când a fost construit Centrul Civic, însă din cauza stratului mare de zgură de sub bulevard, rădăcinile lor nu s-au putut dezvolta normal.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum vor arăta pădurile din Retezat peste 10 - 20 de ani, după vijeliile care le-au devastat. „Dezolant, la început...”

VIDEO Paradisul magnoliilor înflorite. Parcul dendrologic cu cea mai bogată colecţie de arbori exotici

Centrul municipiului a intrat în şantier. Două milioane de euro sunt investite în zona pietonală cu fântâni arteziene

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite