Cea mai tranzitată intersecţie va avea sens giratoriu. Când va demara investiţia de pe şoseaua Hunedoara - Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost scos la licitaţie publică studiul de fezabilitate pentru construcţia unui sens giratoriu în Sântuhalm, în zona intersecţiei dintre DN 7 şi şoseaua Hunedoara – Deva.

Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind viitorul sens giratoriu de la Sântuhalm a fost atribuit de Primăria Deva. Documentaţia va costa 6.500 de lei.

„Durata de elaboare a acestui studiu de fezabilitate va fi de 2 luni ( 60 zile)”, se arată în contractul publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Intersecţia dintre Drumul Naţional 7 şi Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Deva, unde va fi amenajată giraţia, se numără printre cele mai tranzitate din judeţul Hunedoara.

În ultimii ani, aici au avut loc numeroase accidente rutiere. Pentru reducerea riscului producerii lor, pe DN 7, la Sântuhalm au fost montate anul trecut parapete din beton, pentru separarea sensurilor de mers. După realizarea studiului de fezabilitate, cel mai probabil anul viitor va demara investiţia.

În acest an, potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, va fi amenajat un nou sens giratoriu la ieşirea din municipiu, pe DN 7, spre Ilia. „Amenajarea acestui sens giratoriu va fluidiza circulaţia în zonă, în special ieşirea din strada Horea în DN7 – Calea Zarandului, această ieşire fiind tot timpul anevoioasă şi nu puţine au fost accidentele rutiere produse în această intersecţie având în vedere traficul de pe DN7 – Calea Zarandului”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliu Local. Valoarea lucrărilor conform devizului general a fost estimată la 1.142.674 lei cu TVA.


Vă recomandăm să citiţi şi:

România lucrului prost făcut. Staţiunea - fantomă, fără apă şi curent, dotată cu o telegondolă care nu duce nicăieri

VIDEO Noua Transalpina, construită pe jumătate. Priveliştile impresionante ale drumului istoric, „blocat“ în munţi

Staţiunea fantomă cu telegondolă de opt milioane de euro caută investitori: zeci de parcele oferite la preţuri de chilipir


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite