Cea mai modernă pistă de atletism din țară, așteptată de doi ani. De ce întârzie lucrările în Deva

0
0

Construcția primei piste moderne de atletism în județul Hunedoara este așteptată din 2021. Lucrările la pista din Deva au rămas blocate la câteva luni de la începerea lor.

Lucrările la pista de atletism din Deva, în blocaj de doi ani. Foto: Daniel Guță
Lucrările la pista de atletism din Deva, în blocaj de doi ani. Foto: Daniel Guță

Deși au început în iunie 2020 și trebuiau realizate până la sfârșitul aceluiași an, lucrările la noua pistă de atletism a stadionului din Deva sunt departe de final. Din 2021, constructorii nu au mai fost prezenți pe șantier.

Recent, primarul Florin Oancea a susținut că noua pistă va fi realizată până în 31 octombrie 2022, însă și această dată rămâne incertă. Vremea de toamnă reprezintă unul dintre elementele care pot duce însă la întârzierea lucrărilor.

„Conform indicaţiilor producătorului de material prevăzut pentru pavimentul pistei de atletism, trebuie avut în vedere condiţii meteorologice favorabile la începerea montării, respectiv temperaturi şi umiditate propice”, infoma Primăria Deva.

Reprezentanții Primăriei s-au întâlnit cu producătorul din Italia, care mai trebuie să livreze restul de circa 2.000 de metri pătrați de material elastic necesar acoperirii pistei.

„În cursul zilei de 14 septembrie 2022 s-a primit vizita specialiștilor societății Mondo din Italia care, împreună cu antreprenorul general efectuează măsurători topografice pentru verificarea planeității, pantelor, curburilor și verificări ale sistemului de drenaj a infrastructurii pe care urmează a fi montată suprafața de tartan. După aceste operațiuni vor fi efectuate rectificările care se impun, iar ulterior antreprenorul general urmează să semneze un acord de subcontractare cu Mondo și LLM Engineering SRL pentru efectuarea efectivă a lucrării”, a informat Primăria Deva.

Pista, așteptată din 2020

Lucrările la noua pistă de atletism din stadionul din Deva au început în luna iunie a anului 2020.

Construcţia trebuia finalizată în cinci luni, însă a intrat în blocaj înainte de a fi turnat stratul de cauciuc. Una din cauze au fost problemele cauzate de lucrările de amenajare a terenului de fotbal al stadionului și ele întrerupte.

„Atât din cauza situaţiei generate de virusul SARS-COV 2, cât şi a întreruperii execuţiei lucrărilor până la refacerea suprafeţei terenului de fotbal, executantul lucrării nu a putut livra întreaga cantitate de material sintetic necesar pentru a fi montată pe pista de atletism”, informa, în vara anului 2021, Primăria Deva.

Peste cinci milioane de lei, din bugetul local al municipiului Deva, costă noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal de la poalele Cetăţii Devei.

Conform proiectului anunțat de municipalitate, zona modernizată va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime de minimum 400 de metri şi opt culoare de alergare.

Pista este prevăzută cu opt culoare de alergare, iar în spatele porţilor de fotbal vor fi amenajate opt sectoare speciale de atletism – aruncare cu suliţa, aruncarea greutăţii, groapă cu nisip, săritura cu prăjina, alergare, săritură în lungime şi triplusalt etc.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite