Cea mai mare reţea de piste de biciclete va fi construită în centrul municipiului. Investiţia va fi realizată pe fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncipiul Deva va avea un traseu de aproape 3,5 kilometri de piste de biciclete, în zona centrală. Primăria va solicita fonduri de la Uniunea Europeană pentru finanţarea investiţiei.

Un traseu pentru biciclişti în zona centrală a Devei va fi realizat pe fonduri de la Uniunea Europeană, potrivit planurilor Primăriei Deva. Primăria a achiziţionat cu 133.000 de lei elaborarea documentaţiei necesare, care va cuprinde expertiza tehnică, studiul de trafic, calculul emisiilor GES, studii de teren conform prevederilor legale si cerinţelor ghidului, studiul de frezabilitate şi documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor pentru proiect.

Investiţia vizează construirea unui traseu pentru biciclişti pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie şi zona adiacentă, proiectul urmând să fie depus pentru obţinerea finanţării nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.1, Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă, informează primăria în documentaţia proiectului.

Până în 15 octombrie 2018, firma Sigma Mobility Engineering, din judeţul Argeş, are teren pentru realizarea documentaţiei. Pistele de biciclete vor avea o lungime de circa 3,5 kilometri, iar investiţia va însemna şi un sistem de bike-sharing.

În prezent, există o pistă de biciclete pe Calea Zarandului din municipiul Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Noul velo-city al României. Investiţii de 30 de milioane de euro în transportul ecologic, plănuite pe fonduri UE 

O pistă de biciclete este amenajată în Hunedoara pentru a traversa municipiul, până la Castelul Corvinilor

Yang Xi, fostă profesoară de matematică din China, manager în România: „Tinerii ar trebui să rămână în ţară”

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite