O pistă de biciclete este amenajată în Hunedoara pentru a traversa municipiul, până la Castelul Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pistă de biciclete va fi amenajată pentru a traversa municipiul Hunedoara, prin Centrul vechi, până la Castelul Corvinilor. Investiţia va fi realizată din fonduri de la bugetul local.

Au început lucrările de amenajare a pistei de biciclete care va traversa Hunedoara de la un capăt la celălalt, având destinaţia Castelul Corvinilor.

Pista de biciclete, în lungime de peste trei kilometri, va fi realizată pe fonduri proprii şi cu muncitorii atelierului primăriei, susţine primarul Dan Bobouţanu.

„Ca şi traseu, pista va fi amenajată începând de la intrarea în Hunedoara, pe Bulevardul Traian, apoi pe Bulevardul Republicii, până la sensul giratoriu cu Bulevardul Libertăţii, va continua pe strada cu sens unic, prin faţa Primăriei Hunedoara, va traversa apoi Parcul Libertăţii din Centrul Vechi şi în continuare va fi amenajată până la Castelul Corvinilor, pe strada cubică a Castelului”, a declarat primarul Hunedoarei. Lucrările au demarat zilele trecute, iar pista va inaugurată în vara acestui an, a estimat Dan Bobouţanu.

Până în prezent a fost vopsită o parte a pistei, iar materialele au costat 13.000 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cele mai frumoase trasee de bicicletă din Hunedoara: cinci ţinuturi de vis pentru iubitorii de călătorii

Cele mai frumoase trasee de bicicletă din Hunedoara: judeţul este bogat în atracţii turistice, iar multe dintre şoselele care îl tranzitează formează circuite între monumente istorice, locuri de agrement şi zone în care natura oferă peisaje impresionante.

Cele mai frumoase locuri de camping din Hunedoara: Poiana Pelegii şi Lacul Cinciş

Poiana Pelegii şi Lacul Cinciş se numără printre cele mai frumoase locuri de camping din judeţul Hunedoara. Poiana Pelegii este situată în Parcul Naţional Retezat şi reprezintă un loc de popas pentru turiştii care doresc să urce pe traseele montane. Lacul Cinciş se află la circa 15 kilometri de municipiul Hunedoara, la poalele Munţilor Poiana Ruscăi.

FOTO Ţinutul Pădurenilor, locul de poveste al Hunedoarei

Ţinutul Pădurenilor oferă turiştilor experienţa unei întoarceri imaginare în trecut. Puţine lucruri au schimbat în ultimele decenii înfăţişarea satelor şi modul de viaţă al localnicilor, oameni ospitalieri, păstrători de tradiţii arhaice.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite