Cazul bizar al deţinutului care şi-a tăiat organul genital. Cum a fost pedepsit în închisoare şi de ce s-a automutilat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr deţinut în vârstă de 24 de ani a fost sancţionat după ce şi-a tăiat organul genital. Cazul său se numără printre cele mai bizare plângeri formulate de condamnaţi împotriva administraţiei închisorii.

Zeci de deţinuţi au formulat, de la începutul acestui an, plângeri în instanţă faţă de sancţiunile primite de la administraţia Penitenciarului Bârcea Mare - Deva, după ce au încălcat normele de convieţuire în detenţie. Nemulţumirile lor sunt tranşate, de obicei, la Judecătoria Deva, care soluţionează dosarele. Una dintre cele mai bizare sesizări a aparţinut unui tânăr de 24 de ani, care a fost sancţionat după ce şi-a tăiat organul genital.

Deţinutul a solicitat anularea hotărârii de sancţionare emisă de Administraţia Penitenciarului Deva şi înlăturarea sancţiunii aplicate, deoarece nu se face vinovat de cele reţinute în sarcina sa, se arată în dosar.

„Condamnatul este încarcerat în Penitenciarul Deva unde execută o pedeapsă privativă de libertate. La data de 25 martie 2018, deţinutul a solicitat a fi prezentat la cabinetul medical, deoarece şi-a provocat o plagă pe organul genital, prin tăiere, încălcând astfel dispoziţiile art. 82 lit. ţ din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, motiv pentru care a fost sancţionat cu suspendarea dreptului de a participa la activităţi culturale, artistice şi sportive, pe o perioadă de 1 lună”, se arată în dosar.

Nemulţumit că a fost pedepsit pentru automutilare, tânărul a formulat o plângere împotriva măsurii de sancţionare, precizând că nu şi-a provocat intenţionat rana, ci o avea de mai multă vreme şi pentru că s-a infectat a solicitat ajutor medical de specialitate.

„Susţinerile petentului nu au fost confirmate de probele dosarului. În urma consultului medical de specialitate s-a constatat că petentul a prezentat o plagă tăiată pe faţa dorsală a propriului organ genital şi că sângera în zona peniană post smulgere a unei bile. Judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Deva i-a respins plângerea ca nefondată, dat fiind că abaterea a fost confirmată de probele de la dosarul cauzei”, se arată în dosar.

Ajuns în instanţă, condamnatul nu a adus nici o probă în susţinerea afirmaţiilor sale, astfel că sesizarea i-a fost respinsă, iar timp de o lună nu a mai avut dreptul să participe la activităţile culturale, artistice şi sportive.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Revolta violatorului în serie care şi-a petrecut jumătate din viaţă în temniţă. A primit o nouă sentinţă, dar condiţiile din închisoare nu mai sunt pe placul lui

Un român riscă 15 ani de închisoare după aventura eşuată cu o prostituată într-un bordel din Germania

Recidivistul care a violat o taximetristă a fost prins. Faptele grave din trecut ale suspectului

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite