Castanii în pericol de prăbuşire au fost retezaţi de autorităţile din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Hunedoara au luat primele măsuri după ce o furtună a dus la prăbuuşirea mai multor copaci pe străzile municipiului, iar trunchiurile lor, smulse de vântul puternic, au avariat maşini şi au rupt cablurile electrice şi de telefonie.

Cel puţin zece castani, aflaţi pe marginea Bulevardului Dacia din municipiul Hunedoara, au fost tăiaţi în ultimele zile de angajaţii Primăriei Hunedoara.

Măsura a fost luată de administraţia locală după ce o furtună care a avut loc în urmă cu o săptămână a dus la prăbuşirea unor arbori peste mai multe maşini.

Autorităţile locale au dispus tăierea castanilor uscaţi şi a celor care erau în pericol ca la viitoarele vijelii se prăbuşească.

O parte dintre castanii care au fost retezaţi de angajaţii primăriei s-au uscat începând cu anul 2012, după ce rădăcinile le-au fost distruse în urma înfiinţării parcărilor de pe bulevard şi a faptului că au fost "toaletaţi" excesiv.


Vă recomandăm şi:

Castani pericol public în Hunedoara: riscă prăbuşirea la următoarele furtuni

Fiecare furtună puternică doboară copaci în Hunedoara, iar pagubele produse sunt mari. Trunchiurile grele cad peste maşini, se prăbuşesc peste blocuri, spre îngrijorarea localnicilor, care deseori nu îşi pot explica de ce arborii aparent sănătoşi sunt smulşi din rădăcini de vijelii.

FOTO VIDEO O furtună violentă a făcut ravagii pe străzile din Hunedoara

Mai multe maşini au fost avariate, după ce trunchiurile unor copaci şi acoperişurile smulse din cauza vântului puternic s-au prăbuşit peste ele. Furtuna din Hunedoara a durat mai puţin de o oră, dar violenţa ei i-a speriat pe mulţi dintre localnici.

Cartiere şi străzi inundate în Hunedoara, după furtuna din această după-amiază

Furtuna abătută în această după-amiază peste Hunedoara a creat probleme localnicilor. Apele au inundat mai multe cartiere şi străzi şi aproape au paralizat traficul rutier în centrul municipiului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite