Cartierul Muzicanţilor scos din mizerie. Volumul uriaş de gunoaie excavat din râul Geoagiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Cartierul Muzicanţilor se pot mândri pentru o perioadă cu felul cum arată albia râului Geoagiu, un loc care de mulţi ani era înfundat de gunoaie.

Peste 3.000 de metri cubi de gunoaie amestecate cu mâl şi resturi vegetale au fost excavate din albia râului Geoagiu, în zona Cartierului Muzicanţilor de la intrarea în oraş şi staţiunea Geoagiu Băi.

Lucrările de întreţinere au fost derulate de Sistemul de Gospodărire a Apelor – Hunedoara şi au constat în recalibrarea secţiunii de curgere a râului Geoagiu pe un sector de jumătate de kilometru.

Materialul excavat a fost evacuat şi depozitat pe un teren pus la dispoziţie de primărie. Circa 25.000 de lei au costat lucrările din Cartierul Muzicanţilor, care duc, pentru o perioadă, la curăţarea zonei.


Cartierul Muzicanţilor, decembrie 2019


Peste 50.000 de oameni se cazează anual în hotelurile şi pensiunile din Geoagiu Băi, însă înainte de a ajunge în staţiune, turiştii traversează unul dintre cele ma rău-famate cartiere din oraşele Hunedoarei. Cartierul Muzicanţilor se întinde pe malurile râului Geoagiu şi oferă o privelişte tristă. Localnicii, în cea mai mare parte familii de romi, au transformat apele şi malurile râului într-o groapă uriaşă de gunoi, întinsă pe mai mult de un kilometru. Oamenii obişnuiesc să arunce pe maluri toate lucrurile de care nu mai au nevoie în gospodării: deşeuri menajere, saci de haine, cauciucuri, mobilier şi moloz. Cadavrele unor animale puteau fi văzute în nămolul râului în care în trecut se căutau firicele de aur, iar copiii se jucau printre gunoaie. În Cartierul Muzicanţilor trăiesc circa 1.500 de oameni, iar de-a lungul timpului a fost locul a numeroase scandaluri şi infracţiuni.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Locul tămăduitor unde strămoşii noştri puneau ofrande de aur în cinstea zeilor a devenit tărâmul nimănui

VIDEO Bisericile unicat din aceeaşi curte, în pericol. Soarta tristă a Rotondei, locul sfânt al templierilor întorşi din Cruciade

Cele mai atractive oraşe pentru turişti. Staţiunea Geoagiu a fost cea mai căutată, iar Valea Jiului a rămas în urma Devei

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite