VIDEO Cartierul Muzicanţilor, polul mizeriei. Râul Geoagiu a ajuns groapa de gunoi a localnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Geoagiu Băi se află în topul destinaţiilor turistice din judeţul Hunedoara, însă îşi întâmpină oaspeţii cu o privelişte dezolantă.

Peste 50.000 de oameni se cazează anual în hotelurile şi pensiunile din Geoagiu Băi.

GALERIE FOTO

Înainte de a ajunge în staţiune, turiştii traversează unul dintre cele ma rău-famate cartiere din oraşele Hunedoarei. Cartierul Muzicanţilor se întinde pe malurile râului Geoagiu şi oferă o privelişte tristă. Localnicii, în cea mai mare parte familii de romi, au transformat apele şi malurile râului într-o groapă uriaşă de gunoi, întinsă pe mai mult de un kilometru.

Aici oamenii aruncă nestingheriţi toate lucrurile de care nu mai au nevoie în gospodării: deşeuri menajere, saci de haine, cauciucuri, mobilier şi moloz. Cadavrele unor animale zac în nămolul râului în care în trecut se căutau firicele de aur, iar copiii se joacă printre gunoaie. Pe mal, au fost ridicate bordeiele de chirpici şi de cărămidă, case mici, lipsite de utilităţi, în care se înghesuie uneori copii, părinţi şi bunici. Oamenii se plâng de sărăcie şi de lipsa de sprjin a autorităţilor, însă unii dintre ei ridică din umeri când le sunt arătate mormanele de  mizerie.

În Cartierul Muzicanţilor trăiesc circa 1.500 de oameni, iar de-a lungul timpului a fost locul a numeroase scandaluri şi infracţiuni. Recent, un incendiu a devastat mai multe gospodării şi a dus la moartea unu localnic. Măsurile luate de autorităţi pentru igienzarea malurilor râului Geoagiu s-au dovedit inutile.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Locul tămăduitor unde strămoşii noştri puneau ofrande de aur în cinstea zeilor a devenit tărâmul nimănui

VIDEO Bisericile unicat din aceeaşi curte, în pericol. Soarta tristă a Rotondei, locul sfânt al templierilor întorşi din Cruciade

Cele mai atractive oraşe pentru turişti. Staţiunea Geoagiu a fost cea mai căutată, iar Valea Jiului a rămas în urma Devei

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite