Cântă la pian pentru mama ucisă. Fabiani Prcsina şi-a găsit refugiul în muzică, după tragedia care i-a zdruncinat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabiani Prcsina a continuat să participe la concursurile de pian, după moartea mamei sale. D.G.
Fabiani Prcsina a continuat să participe la concursurile de pian, după moartea mamei sale. D.G.

Pianistul Fabiani Prcsina (11 ani) şi-a pierdut mama acum o lună. Ea a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un tânăr aflat la volanul unei maşini de lux. Copilul continuă să cânte şi îi dedică mamei recitalurile.

Fabiani Prcsina are 11 ani şi promite a fi unul dintre viitorii mari pianişti ai României. O spun profesorii şi apropiaţii săi, care se mândresc că, în ultimii ani, copilul din Petroşani, fără tată şi rămas acum şi fără mamă, a strâns o mulţime de premii la concursurile de pian. Fabiani a continuat să participe la concursuri şi după ce mama sa, Fabiolla, a murit.

Tragedia s-a întâmplat în urmă cu o lună, în Joia Mare a Paştilor, când femeia se întorcea de la lucru, în chiar ziua ei de naştere. Pe o trecere de pietoni din Petroşani, femeia de 41 de ani şi încă un bărbat au fost spulberaţi de maşina de lux condusă de un tânăr de 21 de ani, care abia îşi recuperase permisul auto după ce poliţiştii i l-au suspendat pentru conducere cu viteză excesivă. Cei doi au murit pe loc. Patru zile mai târziu, de ziua lui, Fabiani îşi conducea mama pe ultimul drum. Copilul nu şi-a mai sărbătorit ziua, în schimb şi-a pus dorinţa ca mama lui să se întoarcă din ceruri. „Fabiani crede că, dacă a înviat Iisus, şi mama sa va reveni acasă“, scria într-un mesaj postat pe Facebook sora acestuia.
 

Vegheat din ceruri
A trecut o lună de la moartea Fabiollei, iar micul pianist din Petroşani a continuat să cânte. „În acest timp, Fabiani a participat la trei concursuri de pian şi de fiecare dată a fost premiat. A cântat extraordinar la Lugoj, Târgu-Jiu şi Reşiţa şi am observat că s-a maturizat din punct de vedere muzical. Poate prea devreme, dar o explicaţie ar fi faptul că el dedică toate recitalurile mamei sale, despre care spune că îl veghează din ceruri“, spune Adina Stan, profesoara de pian a lui Fabiani Prcsina.

„Dedic acest premiu mamei mele, care mă veghează din ceruri şi îmi dă în fiecare noapte puterea de a continua să cânt“, declara recent copilul, după câştigarea marelui premiu la Festivalul Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie Sabin Pautza, în Reşiţa.

mama fabiani

Acum Fabiani locuieşte la o mătuşă în cartierul Iscroni de la marginea Petroşaniului şi face naveta zilnic la Şcoala I.G. Duca din municipiu, unde studiază. Se pregăteşte pentru un concurs internaţional care va avea loc la Milano. Minerii care i-au fost colegi de lucru ai mamei sale, autorităţile locale şi din judeţ au contribuit cu bani pentru a-l ajuta la copil să ajungă la festivalul muzical organizat în luna iunie la Milano. Fabiani spune că a fost visul său şi al mamei sale să ajungă să cânte în Italia, însă deocamdată, totul depinde de o decizie a justiţiei, care nu a stabilit cine vor fi noii tutori ai copilului. Despre tatăl său nici nu poate fi vorba. Copilul nu îşi cunoaşte părintele, iar pe certificatul său de naştere, în dreptul numelui tatălui a fost trasă o linie.

Şoferul ucigaş, Norocel Măturar, a stat şase zile în arest preventiv, până când măsura a fost transformată în cea de arest la domiciliu. Tânărul a solicitat să fie lăsat în libertate, însă Judecătoria Petroşani şi apoi Tribunalul Hunedoara i-au respins cererea.


Vă recomandăm şi:

Cum poate fi ajutat Fabiani Prcsina, copilul rămas singur pe lume după ce mama i-a fost ucisă de un vitezoman         Una dintre cele două victime ucise în accidentul rutier provocat, în Joia Mare, pe o trecere de pietoni din Petroşani era mama unui copil talentat la pian. Fabiani Prcsin (11 ani)a a rămas fără singurul său sprijin, după tragedia provocată de un tânăr posesor al unei maşini de lux.

FOTO VIDEO Trei oameni au murit într-un accident rutier pe şoseaua Hunedoara – Călan           Trei oameni au murit, iar un alt hunedorean a fost rănit, într-un accident rutier petrecut în această seară pe şoseaua Hunedoara – Călan, la ieşirea din satul Hăşdat.

Ucişi pe trecerea de pietoni. Doi oameni au murit într-un accident provocat de un tânăr vitezoman, de 21 de ani           Un şofer în vârstă de 21 de ani a ucis un bărbat şi o femeie, lovondu-i în plin cu autoturismul, în timp ce aceştia traversau strada pe o o trecere pietonală.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite