Când vor avea căldură şi apă caldă şcolile din Deva. Au rămas în frig după oprirea Termocentralei Mintia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ. ADEVĂRUL
Foto: ARHIVĂ. ADEVĂRUL

Mii de elevi şi preşcolari din Deva au început anul şcolar în şcoli care nu mai beneficiază de apă caldă şi încălzire.

Până la sfârşitul lunii niembrie 2021, şcolile, liceele şi grădiniţele din Deva vor avea apă caldă şi căldură, susţine primarul Devei, Florin Oancea.

Inovaţia cu care elevii unui liceu ar putea cuceri lumea. Cea mai blândă metodă de sterilizare a măştilor VIDEO

Revolta părinţilor de la o şcoală din Deva a întors decizia primăriei: elevii vor face cursuri dimineaţa

O fostă şcoală din Hunedoara a ajuns o „clădire fantomă”. Va fi transformată în centru social

În prezent, în mai multe unităţi şcolare lucrările de montare a noilor centrale termice, în timp ce în altele contractele de execuţie nu au fost semnate până în prezent. Primarul susţine că demersurile pentru montarea centralelor au început din primăvara acestui an, când Termocentrala Mintia, care asigura încălzirea şcolilor, a oprit definitiv furnizarea agentului termic. Atunci, circa 4.000 de elevi şi preşcolari au fost afectaţi de problemele de la Mintia.

„Am alocat sumele necesare, iar unităţile de învăţământ trebuiau să iniţieze licitaţiile, ca ordonatori terţiali de credite. În această iarnă, noi ne-am dori cât mai repede, până la finalul lunii noiembrie, ca toate unităţile de învăţământ din Deva să aibă apă caldă şi căldură, Unele vor avea din luna octombrie, altele în noiembrie”, susţine primarul Florin Oancea.

Conform informaţiilor oferite de Primăria Deva, situaţia actuală a proiectelor de dotare cu centrale termice a şcolilor şi grădiniţelor din Deva este următoarea:

La Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” în această săptămână se finalizează lucrările şi se vor putea efectua probele noilor centrale în clădirea de pe Strada Ciprian Porumbescu şi în cea de pe Strada Avram Iancu. La clădirile fostului Liceu Traian montarea centralelor va fi finalizată până în 15 octombrie. Proiectul vizează realizaarea unui sistem de încălzire cu cu centrale termice proprii.

La Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva, la începutul lunii septembrie a fost încheiat contractul de execuţie, iar constructorul şi-a luat angajamentul să finalizeze lucrările la noua centrală termică pe gaz până în 31 octombrie.

Pentru clădirile Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva lucrările sunt în derulare şi au termen de finalizare sfârşitul lunii noiembrie. Proiectul prevede realizarea unui sistem de încălzire proprie cu energie termică prin utilizarea a 4 centrale termice cu combustibil gazos, cu dotările necesare”, la

La Liceul Energetic „D. Hurmuzescu” – Corp I, Corp II, Corp III vor începe lucrările în 5 octombrie, iar potrivit constructorului, noul sistem de încălzire va fi funcţional la sfârşitul lunii noiembrie.

La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, în această săptămână expiră perioada de contestaţie a licitaţiei de atribuire a lucrărilor şi se va putea semna contractul de execuţie pentru noua centrală proprie pe gaz. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile de la semnarea contractului. La sălile din clădirea – atelier, montarea noilor instalaţii termice are termen de realizare până la 30 octombrie.

Şi la la Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7, în 1 septembrie a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor la sistemul de încălzire, iar termenul de finalizare a acestora este de 90 de zile.

La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1, lucrările, pe fonduri europene, sunt în faza de licitaţie, la fel şi la Liceul „Teglaş Gabor”.

Mai puteţi citi şi:

Rezultate BAC 2021, judeţul Hunedoara: patru absolvenţi au obţinut media 10, au promovat 64,6 la sută

Rezultate finale la Evaluarea Naţională în judeţul Hunedoara. Câţi elevi au medii peste cinci

Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

Soarta tristă a fostei şcoli de ucenici de la Uzinele de Fier. De la mândrie naţională la distrugere VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite