BAC 2017 Hunedoara. Rezolvarea subiectelor la proba scrisă de Limba şi literatura română. Un singur eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BAC 2017 Hunedoara: un elev din cei peste 2.600 de participanţi la proba scrisă de Limba şi literatura română a fost prins copiind şi dat afară din examen. Subiectele au fost privite cu optimism de absolvenţi.

Aproape 2.700 de elevi din judeţul Hunedoara au fost înscrişi la proba de Limba şi Literatura Română (scris) a examenului de Bacalaureat 2017. 77 dintre ei nu s-au mai prezentat la examen, iar unul dintre absolvenţi a fost prins copiind şi dat afară din sala de examen. Subiectele au fost privite cu optimism. „Nu ne-au pus mari probleme, cel puţin pentru a spera la o notă de trecere”, susţine Marius, unul dintre absolvenţii Colegiului Naţional Iancu de Hunedoara, la ieşirea din sala de examen. Şi colegii săi s-au declarat la fel de liniştiţi cu privire la promovarea examenelor, iar profesrii de limba română susţin că de această dată subiectele au fost de nivel mediu.

Bacalaureat 2017. Rezolvarea subiectelor de la Limba Română


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte rezolvarea subiectelor la Limba Română, în modulul Adevărul LIVE

UPDATE 10.45  PROFILUL UMAN 

La primul subiect elevii au avut de caracteriat relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

La al doilea subiect s-a dat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică, potrivit elevilor care au ieşit din sală

PROFILUL REAL

Subiectul I: elevii au avut mai multe cerinţe dintr-un text la prima vedere - poezie „Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinţe, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei în text.

La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicării în realizarea unui proiect în echipă.

La subiectul III a fost un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. 

image
image

Proba scrisă la Limba si literatura română a examenului de Bacalaureat 2017 are loc luni, 26 iunie. În Hunedoara, peste 2.800 de elevi sunt înscrişi la examene. Acestea vor avea loc la 11 unităţi şcolare din judeţ.

Marţi, 27 iunie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Vineri, 30 iunie, va avea loc ultima probă scrisă a Examenului de Bacalaureat Naţional, cea „la alegere”. Afişarea rezultatelor are loc în data de 5 iulie. Între 6 şi 9 iulie, are loc rezolvarea contestaţiilor, iar pe 10 iulie va fi afişat rezultatul final al Examenului de Bacalaureat Naţional 2017.

În 2016, peste 3.000 de elevi din judeţul Hunedoara au susţinut Bacalaureatul în in sesiunea de vară, iar rata de promovabilitate a examenului a fost de 66 la sută.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Bacalaureat 2016 Hunedoara. 2.650 de elevi din judeţ examinaţi la Matematică şi Istorie. Ce subiecte au primit

Bacalaureat 2016 Hunedoara. Peste 2.600 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului, la Bac 2016. Patru dintre ei au fost eliminaţi din examen.

Cum poate fi demontată acuzaţia de fraudă la Bacalaureat. Un elev prins cu telefonul în sala de examen şi-a câştigat dreptatea după două procese

Un elev din Hunedoara, acuzat de fraudă în timpul examenului de Bacalaureat, după ce a fost prins cu un telefon mobil asupra lui, a reuşit să întoarcă decizia comisiei de examinare şi a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, în urma a două procese judecate la Tribunalul Hunedoara.

Bacalaureat 2016 Hunedoara. Bucurie după proba scrisă la Limba Română: „bă, eşti nebun, am scris nouă pagini!”

Peste 2.600 de elevi din judeţul Hunedoara s-au prezentat, luni, la proba scrisă de Limba şi literatura română a examenelor de Bacalaureat 2016. Cei mai mulţi dintre absolvenţii hunedoreni au ieşit bucuroşi din sălile de examene, chiar dacă au mărturisit că unele dintre cerinţele testului i-au pus în încurcătură.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite