Avionul lui Dorin Cupeţiu, omul care a dus la arestarea comisarului Berbeceanu, a fost „deturnat” de magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Cupeţiu a fost ridicat de la domiciliu în 8 octombrie 2012. A fost arestat până în luna august  a acestui an. SURSA DIICOT.
Dorin Cupeţiu a fost ridicat de la domiciliu în 8 octombrie 2012. A fost arestat până în luna august  a acestui an. SURSA DIICOT.

Oamenii de afaceri Dorin Cupeţiu şi Florin Uscatu şi fostul şef de poliţie Adrian Filer au fost chemaţi astăzi în faţa instanţei. Sunt inculpaţi, alături de alte nouă persoane, într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul reclamat de procurori se ridică la 1,8 milioane de euro. Printre bunurile confiscate de la Cupeţiu în acest dosar se află şi un avion.

Dorin Cupeţiu, omul care ar fi stat la baza dosarului penal în care fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu a fost acuzat de favorizarea infractorului, a fost chemat astăzi în faţa instanţei. Tribunalul Hunedoara a judecat astăzi mai mulţi oameni de afaceri din Hunedoara, implicaţi într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul stabilit de procurori s-a ridicat la 1,8 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale din sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi a taxelor datorate bugetului de stat, De asemenea, ar fi organizat un sistem de tip "carusel", cu mai multe firme intermediare folosite la achiziţiile mărfurilor din UE, pentru a induce în eroare statul român.

Nu şi-a recuperat aeronava
Printre cei judecaţi în acest dosar se află doi dintre cei mai bogaţi oameni din Hunedoara, Dorin Cupeţiu şi Florin Uscatu. Apărătorii lui Dorin Cupeţiu, administrator al societăţii Comsid SRL, din industria metalurgică, au solicitat astăzi ridicarea sechestrului asupra aeronavei acestuia. „Instanţa a respins cererea de restituire a bunului mobil aeronavă CESSNA formulată de administratorul judiciar Expert Insolvenţă SPRL. A respins cererile de ridicare sau modificare a măsurii sechestrului asigurător dispus asupra aceluiaşi bun, formulată de partea responsabilă civilmente SC COMSID SRL Deva”, a informat Tribunalul Hunedoara. Hotărârea instanţei poate fi contestată, nefiind definitivă.

Mărturii împotriva poliţistului
În acest dosar de infracţiuni economice, trei dintre cei 12 inculpaţi, respectiv Dorin Şionei, Călin Udrea şi Dan Balint, au fost condamnaţi deja, în primă instanţă, la pedepse de câte cinci ani (primii doi) şi şase ani (Balint) de închisoare cu executare. Sentinţa nu a rămas definitivă, în cazul acestora dosarul fiind disjuns şi trimis la Curtea de Apel Alba Iulia. Şionei, Udrea şi Balint au devenit între timp martori ai acuzării în dosarul în care Traian Berbeceanu a fost pus sub învinuire pentru infracţiuni legate de favorizarea infractorilor. Ei le-au declarat procurorilor că în luna mai a anului trecut, ar fi fost înştiinţaţi dinainte, prin intermediul lui Cupeţiu, că la domiciliile lor vor avea loc percheziţii.

berbeceanu

Traian Berbeceanu. FOTO: D.G.

Cupeţiu ştia de percheziţii
Dorin Cupeţiu a fost audiat, de asemenea, de procurori în dosarul „Berbeceanu”. Aceasta pentru că, potrivit DIICOT, ar fi ştiut dinainte cu o zi de percheziţiile efectuate la domiciliul lui, în 8 octombrie 2012, de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba. Traian Berbeceanu este acuzat că i-ar fi transmis afaceristului despre percheziţii, cu o zi în urmă ca ele să aibă loc.

De asemenea, Cupeţiu ar fi ştiut dinainte şi de percheziţiile care au avut loc în 5 mai 2012, în cadrul aceluiaşi dosar, iar procurorii susţin că el i-a înştiinţat pe ceilalţi membrii ai grupării că vor fi ridicaţi de ofiţerii de la Crimă Organizată. Procurorii îl acuză pe Traian Berbeceanu că ar fi fost cel care l-a anunţat pe Cupeţiu de percheziţii. Dosarul în care gruparea Cupeţiu – Uscatu e judecată, în stare de libertate, pentru infracţiuni economice, se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, din luna aprilie a acestui an.

Motivarea arestarii comisarului BCCO Traian Berbeceanu

Vă recomandăm şi:

„Băieţii răi” s-au lepădat de „Comisarul Cattani”: ce îi transmit foştii capi ai lumii interlope poliţistului aflat în necaz

Povestea Mirelei Litera, „femeia fatală” dintre Simota şi Litera, devenită martor împotriva „Comisarului Cattani”

Rechizitoriul grupării lui Alin Simota: reţeaua de teroare a milionarului acuzat de crimă organizată şi şantaj

Baronul Văii Jiului: Alin Simota a fost ajutat de interlopi şi de politicieni să se impună în „zona fierbinte” a Hunedoarei

FOTO Lista „Comisarului Cattani”: cine sunt „băieţii răi” care au depus mărturie împotriva lui Traian Berbeceanu

EXCLUSIV VIDEO Soţia „Comisarului Cattani” despre ziua arestării: „I-am spus copilului că Traian e în străinătate”

FOTO Duşmanii lui Traian Berbeceanu. Cine sunt cei pe care şeful de la Crimă Organizată îi acuză că i-au vrut capul

VIDEO Traian Berbeceanu a fost reţinut. Ce mesaje îi transmit hunedorenii „justiţiarului” de la BCCO

FOTO Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi, în prima lovitură dată jefuitorilor combinatului. Povestea mafiei fierului, salvată de amorţeala justiţiei

FOTO VIDEO Traian Berbeceanu a fost ridicat de mascaţi. Declaraţie şocantă a şefului BCCO Alba despre dosarul său


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite