Autostrada Orăştie – Sibiu va fi deschisă traficului rutier şi pe al treilea tronson de la sfârşitul acestei săptămâni

0
0

Al treilea tronson al autostrăzii Orăştie – Sibiu va fi inaugurat vineri, 14 noiembrie, au anunţat reprezentanţii CNADNR. Deschiderea traficului rutier pe cei 22 de kilometri de autostradă va face posibilă legarea municipiilor Deva şi Sibiu prin şoseaua de mare viteză, în lungime totală de aproximativ 115 kilometri.

Tronsonul al treilea al autostrăzii Orăştie – Sibiu, singurul aflat în şantier dintre cele patruale autostrăzii, va fi inaugurat vineri, 14 noiembrie, iar şoferii vor putea circula pe autostradă, între Deva şi Sibiu, de sâmbătă dimineaţă, conform unui anunţ al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Tronsonul autostrăzii Orăştie – Sibiu se întinde pe 22 de kilometri dintre Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu).

Termenul de deschidere a circulaţiei a fost anunţat pentru aprilie anul trecut, apoi pentru noiembrie 2013, apoi pentru iulie 2014 şi în final pentru noiembrie 2014, chiar dacă lucrările nu sunt finalizate în totalitate.

Lucrările au fost întârziate în urma alunecărilor de teren a căror amploare a devenit vizibilă în primăvara anului 2012.

Contractul obţinut de Impregilo a fost semnat în mai 2011 pentru o valoare de aproape 605 milioane de lei, fără TVA, în vederea realizării în 120 de zile a proiectului tehnic şi, în alte 548 de zile, a lucrărilor necesare.

Italienii de la Impregilo SpA au solicitat modificarea proiectului, prin construirea unui nou tunel în dealul de la Aciliu, unde acum a fost săpat un debleu de aproape 50 de metri, şi prin prelungirea viaductului înspre Sebeş cu aproape un kilometru.

În ultimii doi ani, CNADNR a mai deschis circulaţia pe tronsoanele de autostradă între Deva şi Orăştie (32,5 kilometri) şi pe loturile 1, 2 şi 4 între Orăştie şi Sibiu (în total 60 de kilometri), iar din această săptămână se va putea circula fără restricţii pe o autostradă continuă între Deva şi Sibiu (aproape 115 kilometri).


Vă recomandăm şi:

VIDEO Peste 300 de morţi sunt luaţi din calea autostrăzii Deva – Lugoj. "Marea dezgropare" a început în Brănişca

Cimitirul unde au fost înhumaţi peste 300 de oameni, devenit celebru pentru că a încurcat planurile constructorilor lotului patru al autostrăzii Deva – Lugoj, va fi excavat, iar rămăşiţele umane vor fi îngropate apoi într-un cimitir legal înfiinţat în apropiere. Astăzi a început dezgroparea primelor morminte.

FOTO „Blestemul” Autostrăzii Deva – Lugoj: cimitirul ilegal care a încurcat planurile constructorilor Lotului IV

Un cimitir înfiinţat în anii 1980 la Brănişca încurcă planurile constructorilor Lotului IV al autostrăzii Deva – Lugoj. Lucrările s-au oprit în faţa mormintelor. Soluţia iniţială de deviere a traseului autostrăzii pe lângă cimitir nu a fost viabilă, astfel că executanţii proiectului vor fi nevoiţi să ridice un pasaj de trecere al Autostrăzii A1 peste cimitir.

FOTO Blestemul Lacului Cinciş: cât adevăr se ascunde în legendele lacului care a înghiţit cinci sate şi cimitirele lor

Lacul Cinciş a fost creat la începutul anilor 1960, pe vatra a cinci cătune de pe Valea Cernei, pentru a satisface nevoia industrială de apă a combinatului siderurgic din Hunedoara. Satele au fost inundate, iar localnicii au fost nevoiţi să se mute. Se spune că asupra lacului au fost aruncate blesteme, că este bântuit, iar trupurile celor care se îneacă aici nu au mai fost scoase la suprafaţă.

FOTO Cum a ajuns autostrada Lugoj – Deva de râsul internauţilor

Doar unul dintre cele patru loturi ale autostrăzii Deva – Lugoj a fost inaugurat până în prezent, însă doar 17 kilometri dintre cei 27 de kilometri ai tronsonului pot fi folosiţi de şoferi. Proiectul de infrastructură care a costat aproape 700 de milioane de lei a ajuns subiect al ironiilor internauţilor, pentru că autostrada se opreşte brusc în mijlocul unei câmpii.

Totul despre autostrada Deva – Lugoj: raportul de mediu al viitoarei autostrăzi va fi în dezbatere publică la Deva

Autostrada Deva – Lugoj va fi subiectul dezbaterii publice organizate miercuri, 4 decembrie, de la ora 16:00, de Primăria municipiului Deva. Locuitorii municipiului sunt invitaţi să îşi spună părerea despre modul în care i-ar putea afecta proiectul de infrastructură.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri